Olivia Steer, noi idei anti-vaccin: ”rujeola nu există”. Reacția lui Raed Arafat

Olivia Steer, noi idei anti-vaccin: ”rujeola nu există”. Reacția lui Raed Arafat

Olivia Steer e deja binecunoscută pentru opiniile pe care reușește să le insufle și altora despre vaccinuri, iar acum ridică ștacheta.

România are de-a face cu o mulțime de cazuri de rujeolă adunate de-a lungul ultimelor luni, însă asta nu-i convinge pe unii părinți că trebuie să-și vaccineze copiii. Firește, e greu să mai faci așa ceva când ai citit pe internet, de la o femeie care are drepturi ca toți alții, că rujeola nu există.

Într-adevăr, dacă credeai că Olivia Steer nu poate să ducă lucrurile la un nou nivel, te-ai înșelat. Până la data de 4 mai a anului de grație 2018, România are de-a face cu 12.799 de cazuri de rujeolă, între care se regăsesc și 52 de decese. În astfel de condiții, Olivia Steer a găsit de cuviință să afirme că rujeola nu există.

Aceasta se leagă de o decizie a Curții Supreme din Germania, din 2017, în care s-ar stipula că boala nu există și că vaccinarea s-ar fi făcut din motive sinistre, probabil ca să le cauzeze autism copiilor.

Reacția lui Raed Arafat

Raed Arafat, secretar de stat, a reacționat vehement cu privire la mesajul aruncat de Steer în spațiul public, un mesaj pe care acesta îl consideră ”iresponsabil” și în care, evident, se denaturează adevărul.

Raed Arafat explică și de ce se poate interpreta așa cum s-a întâmplat decizia Curții Supreme. Secretarul de stat vorbește despre cazul Bardens vs. Lanka, unde cel din urmă era un antivaccinist care a solicitat un articol științific ce poate dovedi existența rujeolei, în schimbul unei recompense de 100.000 de euro. Atunci când a primit șase astfel de articole, prima instanță de judecată i-a dat dreptate lui Bardens, care urma să primească banii.

La Curtea Supremă, însă, a rămas la latitudinea lui Lanka dacă articolele primite sunt suficiente. Acesta a argumentat că a cerut un singur articol care să conțină toate dovezile, astfel că articolele primite erau inutile deoarece prezentau separat informațiile. Raed Arafat explică faptul că nu este vorba de o decizie a Curții Supreme din Germania care să ateste că rujeola nu există. Situația este doar rezultatul unor jocuri de cuvinte și al unor persoane dornice să susțină curentul antivaccinist.

Citește și: