Ochelarii inteligenți care te ajută să dormi ar putea fi un miracol

Ochelarii inteligenți care te ajută să dormi ar putea fi un miracol

O companie de care nu ai auzit niciodată încearcă să lanseze pe piață un produs revoluționar ce are în spate câțiva ani de cercetare la NASA. Ochelarii inteligenți de la Pegasi își propun să te ajute să dormi.

O campanie de crowdfunding de pe Kickstarter a generat 120.000 de dolari la momentul redactării acestui material, deși avea nevoie de doar 10.000 de dolari pentru a se trasnforma într-un produs de serie. Aceasta este cea mai recentă dovadă a faptului că foarte mulți dintre noi se confruntă cu probleme serioase când vine vorba de calitatea somnului și abilități de adormire seara.

În teorie, din totdeauna au existat diverse artificii la care poți apela pentru a adormi mai ușor seara. Industria somniferelor este una surprinzător de prolifică și a fost creată doar cu acest scop. Avantajul ochelarilor inteligenți de la Pegasi este că facilitează dezvoltarea melatoninei într-un mod natural. Astfel, este generat hormonul somnului fără efectele secundare pe care trebuie să ți le asumi dacă optezi pentru somnifere sau alte pastile ce dau somnolență.

Dintr-un punct de vedere, aceasta este cea mai avansată tehnologic soluție pentru inducerea somnului. Pentru a-și atinge scopul, îți proiectează niște fasciole luminoase discrete în preajma ochilor. Astfel, începi să-i folosești seara în timpul activităților tale obișnuite, iar când te vei pune în pat, vei adormi mai ușor.

Lumina cu pricina este o nuanță de verde pe o anumiță lățime de bandă menită să stimuleze sistemul nervos. Efectul este de stabilizare a cantității de melatonină secretată în organism și, în final, de îmbunătățire a somnului. Echipa din spatele PEGASI Smart Sleep Glasses II a afirmat că întregul produs se bazează pe o tehnologie dezvoltată de NASA cu scopul de a îmbunătății calitatea somnului la astronauți.

Pe Kickstarter, ochelarii costă 99 de dolari, iar producția ar trebui să înceapă în luna august a acestui an. În altă ordine de idei, ochelarii par destul de compacți și nu ai nevoie decât de 7 zile pentru a vedea schimbări semnificative în modul în care adormi.

Citește și: