Nvidia anunță plăcile video de care ar trebui să știe toți gamerii

Nvidia anunță plăcile video de care ar trebui să știe toți gamerii

Dacă te interesează cât de cât gamingul atunci știi că Nvidia se pregătește să lanseze cea mai nouă serie de plăci video pentru gameri. În ultimele zile, zvonurile și scurgerile de informații despre noile plăci video au tot apărut pe internet. Astăzi, de la ora 19:00, Nvidia va face anunțul oficial.

În cadrul Gamescom, Nvidia susține evenimentul GeForce Gaming Celebration unde este de așteptat ca reprezentanții companiei să prezinte noile plăci video bazate pe arhitectura Turing. Dacă vrei să afli în direct despre ce produse este vorba stream-ul live va fi difuzat pe Twitch aici și vei putea vedea cu ochii tăi despre ce e vorba. Evenimentul ar trebui să includă câteva surprinze „spectaculoase”, potrivit Nvidia.

Ce știm până acum este că ni se pregătește cel puțin două noi plăci video, succesor direct pentru popularul GTX 1080. Așadar, ar trebui să vedem Nvidia GeForce RTX 2080 și RTX 2080 Ti. Pe internet au apărut tot felul de specificații tehnice despre noile plăci video, despre câte memorie video vor avea, la ce fel de viteze vor rula și câte nuclee CUDA vor conține.

Totuși, ceea ce este mai interesant este demonstrația tehnologie de ray-tracing, prezentantă în plăcile video prezentate recent, destinate segmentului PRO, numite Quatro RTX. Arhitectura Turing este creată special pentru a putea susține tehnica de ray-tracing care ar trebui să îmbunătăească considerabil efectele de lumină și de umbră. Asta ar trebui să ducă la jocuri video cu o grafică și mai realistă.

Ray-tracing produce reflecțiile de lumină în timp real și îmbunătășete efectele cinematice și a fost demonstrată de Nvidia în ultimele luni. Dezvoltatorii de jocuri pot utiliza acestă tehnică în jocurile viitoare și ar trebui să vedem niște lucruri interesante. În acest sens, mai mulți producători de jocuri par implicați în eveniment deoarece atât Battlefield V, cât și Tomb Raider și-au schimbat pozele de profil de pe Tweeter într-un fundal verde, la fel ca Nvidia.

Dezvăluirea oficială va avea loc peste câteva ore și atunci vom știi exact cât de puternice vor fi noile plăci video, cât vor costa și când le vei putea achiziționa.

Citește și: