Numărul deceselor cauzate de încălzirea globală a explodat în ultima săptămână

Numărul deceselor cauzate de încălzirea globală a explodat în ultima săptămână

Nicăieri nu este mai relevant de cuantficat numărul deceselor cauzate de încălzirea globală, decât într-o zonă precum Quebec în Canada. Acolo, oamenii nu au mai experimentat temperaturi atât de ridicate din 1931.

Combinația de căldură extremă și umezeazlă dintr-un teritoriu poate fi fatală, chiar și dacă vine în reprize mici. Din păcate pentru canadienii din Regiunea Quebec, sesiunile de căldură exagerată au durat destul de mult în ultima săptămână. Sentimentul de căldură a fost amplificat de umezeala relativă a mărit până la limite fatale temperatura percepută de corpul uman. Nu a ajutat nici faptul că, în acea zonă de pe mapamond, oamenii sunt obișnuiți cu temperaturi mult mai scăzute decât în România, de exemplu.

Cel puțin 17 persoane au murit de la căldură în provincia Quebec în ultimele câteva zile. În contextul în care temperaturile nu vor scădea prea mult până la finele acestei săptămâni, autoritățile avertizează oamenii să ia măsuri de precauție și, pe cât posibil, să stea în casă, departe de căldura directă a soarelui.

Știrea îngrijorătoare a fost confirmată de mai multe surse, printre care ctvnews.ca sau Agerpres. Singura diferență ține de numărul de decese estimate, dar până în momentul în care citești acest material, valoarea s-ar putea să fi crescut oricum. Cu alte cuvinte, nu trebuie decât să-ți dai seama de faptul că, încălzirea globală este mai criminală ca niciodată.

Pe parcursul zilei de marți, temperatura în Montreal a fost de 32 de grade Celsius. Miercuri, a mai crescut cu 2 grade. Din cauza indicelui atmosferic de umiditate, persoanele cu deficiențe respiratorii și alte afecțiunii de sănătate riscă să sufere de stop cardio-respirator. Luni, au fost 36,6 grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată din 1931 și până în prezent într-unul dintre cele mai mari orașe canadiene.

În practică, umiditatea te-ar fi făcut să simți că sunt 40 de grade Celsius în primele zile ale lunii iulie. Valoarea relativă va ajunge la 43 de grade Celsius până la finele acestei săptămâni, context în care, autoritățile au avertizat evitarea zonelor publice fără aer condiționat. Organele de asistență medicală se așteaptă ca numărul deceselor cauzate de încălzirea globală să crească.

Citește și: