Noul Cod Rutier: radarele poliției tocmai au devenit aproape inutile

Noul Cod Rutier: radarele poliției tocmai au devenit aproape inutile

Noul Cod Rutier modificat a fost votat de către parlamentarii României. Radarele Poliției vor deveni inutile de acum înainte, iar polițiștii se vor transforma în simpli pioni.

Într-o perioadă în care românii au dezvoltat o reticență deosebită pentru eficiența și utilitatea legilor justiției din România, parlamentarii au adoptat un nou proiect de lege care va transforma țara noastră într-o stână fără câini. Este vorba de noul Cod Rutier modificat de parlamentarii României fără prea multă emoție sau cu vreun efort deosebit.

Noul Cod Rutier adoptat de parlament impune o listă stufoasă de restricții echipajelor de poliție care sunt instalate în trafic cu scopul efectuării de măsurători radar. În ultimii ani, de când cu disponibilitatea stațiilor de emise recepție în mașină și îmbunătățirea informațiilor puse la dispoziție de Waze, a devenit din ce în ce mai dificil să te prindă radarul.

Deputații tuturor partidelor politice cu excepția USR au adoptat un proiect de lege menit să modifice noul Cod Rutier. Prin amendamentul respectiv, doar dacă ești beat mai ai vreo șansă să te prindă radarele poliției. Dacă în trecut mai exista vreo șansă să fii oprit de un echipaj de poliție ne-evidențiat cu însemnele Poliției, gestul respectiv a devenit ilegal de acum înainte.

”Este pur și simplu o oroare. Va fi liber la călcat pedala”, a declarat un deputat USR la scurt după ce a votat împotriva noului cod rutier. Conform legii care a trecut cu brio prin Parlament, radarele poliției vor putea funcționa doar dacă sunt instalate în mașini cu însemnele Poliției, cu condiția ca respectivele mașini să fie evidențiate prin panouri la 500, respectiv 1000 de metri de la locația efectivă a unei mașini de Poliție.

Cred că respectivele valori au fost calculate în așa fel încât să ai timp suficient să calci pedala doar pentru a putea frâna în tihnă când se apropie o mașină de poliție. Panoul de avertizare va fi montat de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Noului proiect de lege cu modificări pentru Codul Rutier actualizat a fost propus de deputatul PNL Florin Roman. Inițial, oficialii Guvernului României au anunțat că vor fi împotriva proiectului, dar se pare că s-au răzgândit între timp.

„Este pur și simplu o oroare. S-a transformat într-o caricatură controlul și aplicarea legii rutiere în ce privește viteza de circulație: «atenție că în 500 de metri trebuie să mergeți un pic încet vreo 2-300 de metri, apoi puteți s-o călcați din nou». Oribil sentimentul când vezi că toate celelalte partidele politice votează la unison mizeria asta. La fiecare vot: pădure de mâini pentru, 6 voturi împotrivă de la USR”, a spus Cătălin Drulă, deputat USR, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: