Cărțile lui Neagu Djuvara pe care să le citești într-o viață

Cărțile lui Neagu Djuvara pe care să le citești într-o viață

Neagu Djuvara a murit pe 25 ianuarie, la vârsta de 101 ani. În urma lui a lăsat o moștenire culturală de neprețuit.

Neagu Djuvara  s-a născut pe 18 august 1916, la Bucureşti, într-o familie de aromâni. În ultimii ani a fost cunoscut mai ales pentru cărțile în care a încercat să explice însăși originea poporului și a limbii române.

Pentru a-i onora moștenirea, mai jos vei găsi o listă cu cele mai importante cărți pe care le-a scris istoricul și de unde le poți achiziționa.

O scurtă istorie ilustrată a românilor„: Farmecul scriiturii lui Neagu Djuvara se împletește cu ilustrațiile în această carte de neuitat. Vei face cunoștință cu împărați români, cu aliații și dușmanii lor, cu politicieni mai buni sau mai răi, cu triumfuri și eșecuri, și uneori chiar cu oameni de rând, uitați de manualele clasice de istorie.

Între orient și occident„: Universul colorat și divers de acum două secole, pe de o parte oriental, pe de alta parte occidental, este surprins cu succes în această carte ilustrată. Imaginile cu oameni de trecut sunt completate de scriitura unică a lui Neagu Djuvara.

Cum s-a născut poporul român„: Cartea te poartă prin veacuri până la începutul poporului nostru. Îți arată ce neamuri au fost cândva pe pământurile pe care ne aflăm noi și cu ce se ocupau, cum au venit alte popoare cu care s-au războit și amestecat și cum am ajuns un popor de milioane de oameni care vorbesc aceeași limbă.

[readmore]

Amintiri din pribegie„: Povestea vieții lui Neagu Djuvara bate de departe orice film. Marele istoric a trecut prin tot – război și universitate, exil și repatriere, boierie și sărăcie, profesorat și politică, anonimat și glorie. Povestea aceasta te poartă prin toate amintirile lui Neagu Djuvara, pe fundalul bunei dispoziții a autorului.

Civilizații și tipare istorice„: Lucrarea aceasta a făcut parte din teza de doctorat a marelui filozof, susținută la Sorbona. Ea caută să dea un sens evoluției omenirii, prin urmărirea tiparelor după care s-au pliat marile civilizații ale istoriei.

444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara„: Această carte condensează opera lui Neagu Djuvara în 444 de fragmente memorabile extrase din scrierile sale. În ea vei citi despre ideile, opiniile și obsesiile profesorului – o fărâmă din personalitatea lui complexă care te va pune pe gândit.