Naziștii lui Hitler au construit un avion SF din disperare să câștige războiul

Naziștii lui Hitler au construit un avion SF din disperare să câștige războiul

Spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, naziștii conduși de Adolf Hitler – care pierdeau în mod clar – au propus o serie de proiecte bizare în încercarea de a întoarce lucrurile în favoarea lor. Una dintre aceste „arme minune” germane a fost Horten Ho 229.

O pereche de svastici albe este amplasată pe pe coada ascuțită a aeronavei Horten Ho 229 V3, care este un prototip neterminat. Acesta este expus la Centrul Steven F. Udvar-Hazy din Chantilly, Virginia.

Acesta este singurul exemplar rămas al primei aeronave cu jet de apă, construită în grabă de frații Reimar și Walter Horten în 1944. Germania nazistă a lui Hitler voia astfel să aibă un avantaj în război, pe calea aerului.

După război, armata americană a recuperat partea centrală a aeronavei – două motoare cu jet, cabina de pilotaj și alte părți – din interiorul unei clădiri din Germania. În ceea ce privește aripile, acestea au fost găsite într-o altă locație.

Avion nazisti Hitler

Russell Lee, șeful Departamentului de Aeronautică de la National Air and Space Museum a declarat că americanii au adus aeronava și mii de alte echipamente din Germania și Japonia pentru a le studia.

După mai mult de 70 de ani de când a fost construit, Horten Ho 229 V3 continuă să îi surprindă mai ales pe Lee și o echipă de specialiști care au restaurat aeronava între 2015 și 2017. Avionul de care avea nevoie Hitler a fost depozitat zeci de ani în aer liber, la temperaturi extreme și umiditate mare, iar asta a avut un impact major asupra placajului, componentelor metalice și a altor componente.

În calitate de curator, Lee a lucrat în tandem cu specialiștii pentru a determina cum trebuie restaurat fiecare artefact. Acesta a spus că Horten Ho 229 a fost un eșec, din cauza limitărilor pe care le avea în stabilitatea laterală.

Avion nazisti SF

Cu toate acestea, aeronava Germaniei lui Hitler a fost unul dintre cele mai neobișnuite avioane de luptă testate în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Poate că nu a fost o „armă minune”, dar a introdus un concept care este studiat de cercetători și astăzi – distribuția în formă de clopot.

Aeronava expusă la muzeu este al treilea model din seria Horten Ho 229. Primul a fost un planor pilot, care a ajutat la designul și construirea celorlalte modele.

Cel de al doilea model s-a prăbușit în timpul unui test și a ucis și pilotul care îl manevra. Celelalte modele au fost proiectate odată cu încheierea războiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Insider