Elon Musk avertizează cu privire la al Treilea Război Mondial

Elon Musk avertizează cu privire la al Treilea Război Mondial

Elon Musk are ambiții mari, dar nu uită să ne amintească și de pericolele care ne pasc, cum ar fi al Treilea Război Mondial.

Musk are o mulțime de idei interesante, între care și cea prin care ar vrea să ne ducă pe Marte, un plan pe care l-ar putea realiza în viitorul apropiat. Cu siguranță, compania pe care vrei să fii cu ochii atunci când vine vorba de Elon Musk este SpaceX; navele spațiale ar putea fi gata de zboruri scurte încă din 2019.

”Sunt deja oameni care vor să meargă la început pe Marte. Vor fi mulți pentru care bucuria explorării și a spargerii unei noi bariere va depăși pericolul”, arată Musk.

Dacă planul pe termen scurt este să ducă oameni pe Marte, Elon Musk gândește și pe termen lung. În această situație, acesta ar vrea să ducă aproximativ un milion de oameni pe Planeta Roșie, astfel încât umanitatea să fie protejată în caz că al Treilea Război Mondial ar izbucni pe Pământ.

Musk are temeri cu privire la o nouă conflagrație mondială, care ne-ar arunca într-o nouă epocă întunecată. De aceea, vizionarul se gândește să pună cât mai repede în practică ideea drumurilor cât mai dese către Marte, dar menționează și că va fi nevoie de spirit antreprenorial pentru a construi o bază industrială care să susțină o colonie pe Marte.

Odată ajunși și instalați pe Marte, locuitorii noii planete nu ar asigura doar viitorul omenirii, ci ar putea să se și întoarcă pe Pământ pentru a micșora timpul de revenire la normal, cu ajutorul tehnologiei și al cunoștințelor care s-ar putea pierde în timpul unui al Treilea Război Mondial.

Citește și: