Muzica de Halloween creată de un „robot” e terifiantă

Muzica de Halloween creată de un robot e terifiantă

Filmele horror nu ar fi la fel fără soundtrack-urile terifiante care le caracterizează. Abilitatea de a face un soundtrack horror bun nu este ușoară, fiind nevoie de o combinație de factori pentru a crea acele sunete bizare, parcă din altă lume, care preced un jump-scare.

Cei de la Massachusetts Institute of Technology au făcut un experiment și au creat o inteligență artificială care creează muzică pentru filmele horror – se numește The Uncanny Musicbox.

Dacă vrei să auzi ce muzică a creat inteligența artificială pentru filmul „Psycho”, intră aici. Melodia creată aduce aminte de soundtrack-ul original al filmului „Psycho”, iar ca bonus, are și alte elemente – precum o cioară sau un râs malefic.

Pentru ca inteligența artificială să aibă un punct de plecare, cercetătorii de la MIT au folosit multe fișiere MIDI și câteva coloane sonore de la filme horror celebre. Astfel, inteligența artificială a învățat să creeze restul soundtrack-ului.

„Planul nostru inițial a fost să antrenăm inteligența artificială pe baza unor soundtrack-uri horror”, a spus cercetătoarea Pinar Yanardag, care a contribuit la dezvoltarea inteligenței artificiale în vremea când era asociat post-doctoral la laboratorul media MIT și care, în prezent, este CEO la agenția de inteligență artificială AI Fiction. „Totuși, acesta s-a dovedit rapid a fi nefezabil, din moment ce modelul are nevoie de o serie de antrenamente mult mai mare pentru a funcționa bine”.

Astfel, ei au dat inteligenței artificiale câte cinci sau 10 secunde din coloane sonore ale filmelor horror celebre și au pus-o să genereze, la rândul ei, alte melodii.

Cu ajutorul Uncanny Musicbox, poți să faci propria melodie horror (trebuie doar să intri aici). Cercetătorii plănuiesc ca, pe viitor, să îi prezinte inteligenței artificiale și melodiile create de oameni pe platformă, pentru a-i îmbunătăți acesteia capacitatea de a crea piese horror autentice.

Nu este prima oară când cei de la MIT sărbătoresc astfel spiritul de Halloween. În 2016, ei au creat o inteligență artificială care poate genera imagini înfricoșătoare, iar în 2017, una care poate să scrie povești de groază.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: