Sony prezintă camera de smartphone care se bate cu DSLR

Sony prezintă camera de smartphone care se bate cu DSLR
Sursa foto: Android Central

Noul senzor de imagine la care lucrează Sony se numește IMX586 și este special creat pentru smartphone-uri. Senzorul va fi livrată către proucători începând cu septembrie. Telefoanele care vor implementa acest senzor foto ar trebui să aibă performanțe mai bune.

IMX586 este un senzor foto de 48 de megapixeli (8.000 x 6.000) și potrivit Sony va oferi o peformanță similară cu cea oferită de senzorii de pe camere foto SLR. Mărimea pixelilor este de 0.8 μm ceea ce face posibilă includerea 48 de milioane de pixeli pe acest senzor.

Acesta ar trebui să ajute utilizatorii să obțină imagini bune și atunci când fac fotografii cu zoom, în lipsa unei lentile zoom dedicate, imaginea destul de mult detaliu.

Acest senzor are o matrice de tip Quad Bayer cu 2 x 2 pixeli adiacenți de aceeași culoare care fac posibilă fotografierea de calitate în situații întunecate. Asta înseamnă că, în situațiile de luminozitate scăzută, se iau date de la cei patru pixeli adiacenți pentru a se atinge o sensibilitate a imaginii comparabilă cu cea a pixelilor de mărime 1,6 μm.

Aceștia se regăsesc de obicei în senzorii de 12 megapixeli. Astfel, Sony spune că acest senzor poate produce imagini luminoase și fără puțin zgomot de imagine în situații iluminate prost.

Japonezii au integrat tehnologia de control al expunerii și procesarea semnalului direct în senzor care ar permite la realizarea unor imagini cu o dinammică a culorii mult mai bună.

Ce înseamnă asta pentru tine? Ar trebui ca acest senzor să-ți permită să faci imagini mai bune în condiții de luminozitate scăzută și imagini mai detaliate. De asemenea, dacă acest senzor va fi implementat într-un smartphone atunci îți va permite să filmezi 4K la 90 cadre pe secundă (fps) și full hd (1080p) până la 240 fps.

Asta te-ar putea ajuta să faci clipuri 4K în slow-motion.

Încă nu știm în ce telefoane va apărea IMX586, dar noi suntem curioși să punem mâna pe un telefon cu un astfel de senzor pentru a vedea ce poate face.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gizguide
Etichete: