14 nov. 2018 | 10:30

Microsoft nu se lasă și relansează update-ul de octombrie în noiembrie

ACTUALITATE
Microsoft nu se lasă și relansează update-ul de octombrie în noiembrie

Microsoft va relansa update-ul sistemului de operare Windows 10, care a fost retras din cauza unor bug-uri uriașe, începând de azi, 14 noiembrie.

Microsoft are un obicei de a lansa două mari update-uri pentru Windows 10 în fiecare an. Al doilea de anul acesta trebuia să ajungă la utilizatori în luna octombrie, însă acesta a fost retras de companie pentru că a avut câteva buguri mari.

Mai mulți utilizatori au raporat că noul update le șterge fișiere din calculator. Drept urmare, Microsoft a retras update-ul și l-a dat din nou la testare. Acum, la mai mult de o lună distanță, Microsoft are încredere și lansează update-ul din nou publicul.

„Am testat extensiv noul update și am monitorizat cu atenție feedback-ul primit de la programul nostru Windows Insiders și nu mai avem motive să credem că în urma acestui update se vor mai pierde date”, a declarat John Cable, director al programului de managemnt pentru Windows delivery la Microsoft.

Update-ul va porni azi către un număr restrâns de utilizatori de Windows, iar update-ul va trebui căutat special de către utilizatori (cel puțin o vreme) și chiar după ce este instalat s-ar putea să nu fie aplicat de la început, dacă se detectează o incompatibilitate cu o altă aplicație.

„Dacă descoperim că dispozitivul dumneavoastră ar putea avea o problemă atunci nu vom instala actualizare până când problema nu este rezolvată”, a mai spus Cable.

Cei de la Microsot sunt foarte precauți acum cu noul update și suflă și în iaurt după ce s-au ars cu update-ul din octombrie, dar și cu cel din aprilie. La începutul acestui an, Windows a retras subit update-ul de aprilie pentru că au apărut probleme cu celebrul ecran albastru și au trebui să repare probleme de „înghețare” a sistemului și a browserului Chrome. Însă nici atunci, au retras update-ul doar după ce a fost livrat în peste 600 de milioane de dispozitive.