Microsoft reinventează tabla de colaborare la ședințe cu Whiteboard

Microsoft reinventează tabla de colaborare la ședințe cu Whiteboard

Microsoft încearcă să facă viața mai ușoară celor care colaborează la proiecte sau participă la o ședință interactivă în care informațiile sunt transpuse pe o tablă albă de mari dimensiuni. Alternativa constă într-o aplicație intitulată Whiteboard.

După o lungă perioadă în care s-a aflat în Preview, iar gigantul din Redmond a adunat feedback pe marginea subiectului, Microsoft Whiteboard este disponibilă pentru toți curioșii care au un cont Microsoft, chiar dacă nu te costă nimic. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Windows Store pe orice gadget care rulează o formă de Windows 10, de la tablete la desktopuri tradiționale și multe altele.

La fel ca în cazul unei table tradiționale de culoare albă pentru colaborare, Whiteboard te lasă să desenezi cu ușurință, să ștergi ceva sau să-i atașezi notițe în format post-it. În contrast cu aceeași tablă care a servit ca inspirație pentru acest proiect, poți tasta cuvinte care apar în Whiteboard, poți insera și manipula imagini, iar spațiul de lucru disponibil este virtual nelimitat.

În versiunea beta, conform spuselor celor de la Microsoft, aproximativ 200.000 de utilizatori s-au înscris și au apucat să testeze Whiteboard, oferin un feedback constant în privința bug-urilor și funcțiilor care s-ar mai justifica să fie integrate in-app.

În mod previzibil, orice instrument pe care îl folosești cu alt tău computer poate fi folosit și pentru interacțiunea cu Whiteboard, indiferent dacă vorbim de un stylus, de un panou sensibil la atingere, de un mouse sau de clasica tastatură.

Pentru că vorbim de un instrument de colaborare, este foarte ușor să partajezi un proiect în Whiteboard cu mai multe persoane. Toți sunt nevoiți însă să aibă un cont Microsoft sau de Office 365. Dacă ai bifat acest aspect, nu contează unde se află fiecare membru al echipei.

Modificările făcute se vor vedea în timp real pe proiect și, pentru a identifica persoana din spatele lor, vor fi însoțite de un avatar al fiecărei persoane.

În viitorul apropiat, Whiteboard se va lansa pentru iOS, iar un client web tradițional cu aceleași funcții te va ajuta să lucrezi în browserul tău preferat, indiferent de platformă. Până atunci, ar fi păcat să nu experimentezi însă atrăgătorul progrămel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: