Microsoft Edge se lansează pe Android și pe iOS

Microsoft Edge se lansează pe Android și pe iOS

În urma unui anunț surpriză, Microsoft Edge a devenit disponibil pe iOS, iar o variantă pentru Android va urma foarte curând.

Pentru început, Microsoft Edge va fi disponibil pentru utilizatorii din Statele Unite, dar ar trebui să ajungă și la restul lumii foarte curând. Momentan, browserul este o variantă preview, deoarece Microsoft va crea noi funcții în funcție de feedback-ul utilizatorilor. De asemenea, și compatibilitatea cu tabletele va fi rezolvată în viitor.

Scopul celor de la Microsoft este să-i ajute pe utilizatori să distribuie documente mai ușor, dar și să continue de unde au rămas când foloseau un calculator cu Windows 10, sau invers. În browser ai la dispoziție un buton ”Continue on PC”, prin intermediul căruia îți poți trimite un articol încă necitit pe calculator.

Alte funcții din varianta de Windows 10 a browserului sunt disponibile, de asemenea, astfel că îți poți sincroniza linkurile favorite și lista de citit. De asemena, în curând vor putea fi sincronizate și parole, dar va fi disponibil și suport pentru ebook-uri și ePub-uri.

Edge pentru iOS se bazează pe engine-ul WebKit, în vreme ce pentru varianta Android, browserul este creat folosind Chromium. Asta înseamnă că noile browsere sunt, mai degrabă, niște skin-uri foarte sofisticate, având funcții dedicate, ca sincronizarea cu PC-ul, dar și altele familiare utilizatorilor de Windows 10.

Dacă vrei să folosești noul browser, în cazul în care ești pe iOS, sau dacă vrei să fii între primii care vor face asta pe Android, poți vizita această pagină pe Microsoft Edge, dar va trebui să ai ultima versiune de Windows 10 Insider Preview instalată pentru a putea lua parte la programul beta.

Citește și: