Fixația Microsoft browserul Edge enervează utilizatorii de Windows 10

Fixația Microsoft browserul Edge enervează utilizatorii de Windows 10

De când s-a lansat Windows 10, Microsoft a făcut un efort să te oblige să folosești browserul Edge, dar cel mai recent gest ar putea fi cel mai supărător.

Windows 10 vine la pachet cu Microsoft Edge. Cel mai nou browser al gigantului din Redmond este unul decent care a primit numeroase actualizări în ultimul an. Nu se compară însă cu Google Chrome sau Mozilla Firefox, mai ales dacă ai folosit unul dintre respectivele browsere de aproximativ un deceniu. Tinde însă să devină din ce în ce mai complicat să scapi de Edge.

Dacă vrei să definești alt browser ca fiind implicit pe cel mai nou sistem de operare Microsoft, trebuie să faci o serie de clickuri prin setări doar pentru a te confrunta cu un mesaj prin care ești întrebat dacă ”ești sigur că vrei să renunți la Edge”. Nu cumva vrei să-l încerci?

Cel mai recent experiment din partea Microsoft duce presiunea de a utiliza Microsoft Edge la un alt nivel. În noua variantă de Windows 10 ce urmează să fie lansată în curând, utilizatorii clientului de email Windows Mail nu vor mai putea să deschidă linkuri recepționate în altceva decât Edge.

Nu este opțional. Funcția nu se poate dezactiva și ignoră cu brio orice setare de browser implicit din Windows 10.

Anunțul a fost făcut cu o seninătate surprinzătorare pe blogul oficial al companiei. ,,Vom începe să testăm o schimbare în care linkurile pe care dai click în interiorul aplicației Windows Mail se vor deschide în Microsoft Edge.” Schimbarea este prezentă în cea mai recentă variantă beta de Windows 10 livrată celor înscriși în programul Windows Insider.

Partea fascinantă a acestor practici agresive de promovare ține de ineficiența lor. Este absurd să creadă cineva că vei renunța la Chrome sau Firefox pentru că ți se deschide un link la Edge.

În schimb, sunt șanse mai mari să renunți la Windows Mail în favoarea altor clienți de mail gratuiți. Mozilla Thunderbird este o alternativă mai mult decât decentă, cu mai multe funcții utile decât Mail.

Citește și: