Ce trebuie să știi despre stația de metrou care intră în renovare

Ce trebuie să știi despre stația de metrou care intră în renovare

În perioada următoare, Metrorex va efectua lucrări de îmbunătățire a circulației trenurilor. Tronsonul vizat este Magistrala 2, astfel că circulația va fi reorganizată.

Metrorex anunță pe pagina online oficială că în perioada 31 august – 3 septembrie, se vor efectua lucrări de modernizare și înlocuire a aparatelor de cale (macaze). Personalul va lucra non-stop, pentru a finaliza lucrările cât mai repede și a nu restricționa pentru mult timp traficul trenurilor.

Prin urmare, circulația pe Magistrala 2 va fi reorganizată:

Vineri, 31 august, persoanele care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni – Pipera și retur), vor trebui să coboare la stația Aurel Vlaicu și, de pe același peron, vor lua alt tren de la aceeași linie sau de la linia vecină, pentru continuarea călătoriei.

Pentru a evita aglomerarea stațiilor, Metrorex asigură călătorii că intervalul de circulație între trenuri pe tronsoanele Berceni – Aurel Vlaicu – Berceni va fi de 5 – 6 minute la orele de vârf și de 8 – 9 minute în restul zilei.

Pe tronsoanele Aurel Vlaicu – Pipera – Aurel Vlaicu intervalul de circulație a trenurilor va fi de 10 minute la orele de vârf de trafic și de 16 minute în restul zilei.

De asemenea, sâmbătă și duminică, 1 – 2 septembrie, toți călătorii care vor circula pe Magistrala 2, vor fi nevoiți să coboare la stația Aviatorilor și vor putea lua, de la aceeași linie, un alt tren pentru continuarea călătoriei. În plus, pe tronsoanele Aviatorilor – Pipera – Aviatorilor, intervalul de succedare a trenurilor va fi de 16 minute.

În perioada respectivă vei fi înștiințat prin intermediul acelui sistem de sonorizare din trenuri și din stații (dacă se va auzi).

Citește și: