Messenger îți va servi cele mai enervante reclame de care nu poți scăpa

Messenger îți va servi cele mai enervante reclame de care nu poți scăpa

Messenger urmează linia instituită de Facebook în ceea ce privește sporirea agresivității pe partea de monetizare, așa că ai putea primi reclame extrem de enervate.

Facebook încearcă tot felul de metode pentru a scoate bani din site, chiar dacă unele nu sunt neapărat cele mai potrivite. Cea mai nouă dintre acestea presupune că vei primi reclame video în Messenger. Poate că asta n-ar fi neapărat rău, dar problema e că îți vor fi servite reclame video care pornesc automat.

Stefan Lukakos, omul din spatele serviciilor de advertising de pe Facebook, e de părere că oamenii se vor obișnui cu aceste reclame care apar în conversații, alături de mesajele trimise de către prieteni. Firește, Lukakos susține că pe primul loc este experiența utilizatorilor în ceea ce privește Facebook, așa că lucrurile s-ar putea schimba dacă oamenii nu sunt fericiți.

”Pentru noi, cel mai important lucru este modul în care răspund oamenii la aceste schimbări, așa că încă nu știm în ce direcție vom merge. Totuși, când am testat reclame statice, nu am remarcat schimbări în ceea ce privește modurile în care oamenii folosesc platforma sau câte mesaje trimit”, declară Lukakos, care adaugă faptul că ”în cazul reclamelor video, s-ar putea ca lucrurile să fie un pic diferite, dar nu credem că vor fi deranjante.”

Se pare că reclamele video au fost introduse deja în Messenger la începutul săptămânii la utilizatori de pe întregul glob. Oficialii Facebook spun că au fost livrate doar unui număr mic de utilizatori și că procesul va fi monitorizat, astfel încât să poată fi luată o decizie rapidă în caz că feedback-ul nu este pozitiv.