22 aug. 2018 | 16:45

Facebook vrea să-i dictezi mesajele pe care vrei să le transmiți

ACTUALITATE
Facebook vrea să-i dictezi mesajele pe care vrei să le transmiți

Spre deosebire de Google sau Apple, Facebook s-a mișcat foarte lent în domeniul asistenților virtuali și al comenzilor vocale. Asta s-ar putea schimba în curând.

Facebook nu plănuiește să-ți dea un asistent virtual, iar la boxa inteligentă încă mai lucrează, dar s-ar putea să-ți dea posibilitatea să folosești comenzi vocale pe Facebook și pe Messenger.

Se pare că rețeaua socială dezvoltă un model de recunoaștere a vorbirii care are numele de cod Aloha atât pentru Facebook, cât și pentru Messenger, dar și pentru hardware extern, cel mai probabil boxa inteligentă menționată anterior.

Referințe la proiectul Aloha a fost găsit de Jane Manchun Wong cotrobâind prin codul Facebook. Ceea ce a găsit Wong este un program care este capabil să detecteze vorbirea apoi să o transforme într-un text scris. De asemenea, în cod este precizat că se poate conecta la Aloha atât de pe dispozitive mobile, cât și de pe Portal, boxa inteligentă a Facebook.

Reprezentanții Facebook au refuzat să comenteze această informație spunând doar că „testăm tot timpul lucruri noi și deocamdată nu avem nimic de declarat, dar vom avea informații noi curând de la divizia AR/VR”, făcându-se referire la evenimentul Facebook Oculus de pe 25 septembrie.

Dacă această funcție ajunge să fie implementată atunci vei putea dicta telefonului ce mesaje vrei să trimiți, ce comentarii să lași la pozele cu pisici și postările prietenilor.

După cum ziceam, Facebook lucrează la difuzorul inteligent numit Portal care ar fi trebuit să fie prezentat în mai, dar a fost amânat din cauza problemelor Cambridge Analytica. Brevetele pentru acest speaker ne arată că ar putea fi implementată și o cameră video astfel încât să poți folosi produsul pentru discuții video.

[readmore]

Nu în ultimul rând, vei putea trimite mesaje vocale pe Instagram, ceva ce este posibil deja pe Facebook sau pe WhatsApp. Cei de la Instagram au spus că nu testează public această funcție și nu au nimic de declarat pe acestă temă.