Facebook se transformă în episodul din Black Mirror de care te temeai

Facebook se transformă în episodul din Black Mirror de care te temeai

Facebook va începe să noteze utilizatorii rețelei sociale cu 0 sau 1 pentru a determina nivelul de onestitate al acelei persoane, în încercarea de a stopa distribuirea de știri false.

În urmă cu trei ani, Facebook le-a oferit utilizatorilor posibilitatea de a raporta anumite știri și postări ca fiind false sau care conțin informații trunchiate. Rețeaua spera ca acestă metodă să oprească răspândirea de știri false. Nu le-a ieșit.

Totuși, cei de la conducere și-au dat seama că oamenii nu raportează știri pentru că sunt false, ci de multe ori o fac deoarece nu sunt de acord cu acea opinie sau cu acele informații.

Rețeaua socială a creat un sistem care să o ajute să decidă dacă persoana care a raportat o știre falsă este de încredere sau nu. Sistemul de notare a fost creat pentru a identifica acele persoane care încearcă să păcălească sistemul raportând mai multe știri în același timp, iar printre acele știri se află și una sau mai multe adevărate, dar au fost catalogate false doar pentru că nu se potrivesc cu orientarea politică a acelei persoane.

Facebook are mai multe parteneriate cu organizații de verificare a faptelor de peste tot din lume și acolo sunt trimise știrile care au fost raportate ca fiind false pentru a fi analizate mai îndetaliu. Totuși, aceste organizații nu au foarte mulți angajați și nici resursele necesare pentru a verifica toate știrile. De aceea, sistemul de notare al Facebook este o metodă prin care să se stabilească anumită ordine de verificare a știrilor.

„Dacă cineva ne-a spus că un anumit articol este fals si apoi a fost verificat și s-a dovedit că așa este atunci contribuția acelei persoane ar putea fi mult mai importantă decât contribuția unei persoane care tinde să raporteze știri false doar pentru că nu se potrivesc cu viziunea acelei persoane”, a spus Tessa Lyons, product manager la Facebook.

Sistemul de notare se aplică doar persoanelor care raportează astfel de știri. Așa că să nu-ți faci griji că o să primești nota 0 dacă nu raportezi știri și articole.

Citește și:
Sursa: Venture Beat