Cât de bine se vând mașinile Mercedes-Benz pe segmentul premium

Cât de bine se vând mașinile Mercedes-Benz pe segmentul premium

Pentru al șaptelea an la rând, grupul german Mercedes-Benz şi-a păstrat titlul de cel mai mare constructor auto mondial de automobile de lux.

Modelele de succes ale Mercedes-Benz care au dus compania pe primul loc au fost versiunile E Classe și SUV-urile. Acestea sunt în creștere cu 14% față de 2016 și reprezintă peste o treime din vânzările Mercedes.

Doar pe piața din China au fost vândute 587.868 de unităţi, în timp ce în Europa s-au vândut 955.301 de unităţi marca Mercedes. BMW a coborât pe poziţia secundă în topul constructorilor de automobile de lux.

Nemții de la Mercedes-Benz au anunțat că în 2017 au vândut 2,29 milioane de automobile, cu 9,9% mai multe decât în 2016. A devenit astfel cea mai bine vândută marcă premium. Un titlu pe care a reușit să-l mențină în ultimii șapte ani.

Grupul Volkswagen a rămas cel mai mare constructor auto din lume. Acesta grupează 12 mărci. Printre acestea sunt automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. Performanța din 2017, cu 10,74 milioane de autovehicule vândute, este un record absolut al companiei.

[readmore]

Vânzările au crescut cu 4,3%, față de anul 2016. În Europa, VW Group a livrat 4,3 milioane de autovehicule, cu 3,3% mai multe decât în 2016, în America de Nord a vândut 976.400 vehicule, cu 4% mai multe (625.100 în SUA), iar în Asia – Pacific a vândut 4,5 milioane de autovehicule, din care 4,2 milioane doar în China (+5,1%).

Astfel, Volkswagen a devansat, pentru al doilea an consecutiv, Toyota în cursa pentru cel mai mare constructor auto mondial. VW Group este astfel cel mai mare producător de autovehicule din lume în ciuda scadalului Dieselgate. Veștile bune au venit însă și pe fondul scandalului cu Audi, care a ajuns să recheme peste 100.000 de mașini prins într-o poveste similară Dieselgate.

Deși nu sunt în aceeași ligă, există cifre și despre vânzările Dacia în 2017. A ajuns la un record de vânzări și o țară din Europa de Vest e în top.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: