De ce mașinile autonome vor fi pentru amor și nu pentru muncă

De ce mașinile autonome vor fi pentru amor și nu pentru muncă

Mașinile autonome se apropie de realitate, iar toată lumea vorbește despre cum o să fim mai eficienți și o să lucrăm în timp ce vehiculele ne duc unde avem treabă.

Ideea că mașinile autonome vor fi ceea ce ne trebuie ca să fim mai productivi sună atât de bine, dar atât de fals în același timp. Oamenii nu se vor înghesui să muncească 10 ore pe zi în loc de 8, doar pentru că mașina îi duce singură la destinație. Puțini sunt cei care vor să muncească mai mult decât trebuie, iar asta n-ar trebui să ne mire.

Mașinile autonome vor schimba o altă dinamică a vieții de zi cu zi, deoarece vor fi un loc numai bun pentru sex în mișcare. Câțiva cercetători au analizat trendurile pe care le vor lansa mașinile autonome, iar rezultatul studiului a fost publicat în jurnalul Annals of Tourism Research.

Oamenii vor dormi în mașini, iar asta are efecte asupra hotelurilor. Ar putea afecta și restaurantele, dacă oamenii se apucă să ia cina direct în mașini. Scott Cohen, autor principal al studiului, arată că el și echipa sa au pornit de la astfel de situații și au mers mai departe, pentru a afla ce vor mai face oamenii în mașini, dacă nu trebuie să conducă.

Între concluziile la care ajunge cercetarea se regăsește și ideea că mașinile autonome vor transforma turismul urban, ba chiar și pe cel sexual. În locuri precum Amsterdam, unde prostituția e legală, ar putea apărea bordeluri pe roți. ”Nu e imposibil să ne imaginăm un ”district roșu” pe roți”, spune Cohen, care adaugă că ”prostituția nici măcar nu trebuie să fie legală, sunt o mulțime de lucruri ilegale care au loc în mașini.”

Iar aici nu e vorba doar de faptul că nu trebuie să mai ții mâinile pe volan și ți le poți ocupa cu altceva. Mașinile autonome vor avea un design interior care va facilita diverse activități la interior, între care și sexul. Producătorii ar putea chiar să țină cont de acest aspect și să creeze interioare care să capitalizeze pe acest element pentru că, în definitiv, sexul vinde.