Mașina zburătoare care face București – Constanța în 20 de minute

Mașina zburătoare care face București - Constanța în 20 de minute

Unul dintre lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult la filmele SF erau mașinile zburătoare și când eram mic speram ca pe vremea asta să avem deja nave pe cer. Totuși, omenirea încă se chinuie cu mașinile tradiționale, dar există speranțe.

Transcend Air Corporation a anunțat că lucrează la o aeronavă numită Vy 400 ce are șase locuri cu care ai putea să zbori prin oraș, dar și să faci un drum până la munte sau la mare în doar câteva minute.

Aeronava ar putea decola și ateriza exact ca un elicopter și este capabilă să ajungă până la o viteză de 652 km/h. Datorită acestui mod de funcționare pentru acest vehicul nu va fi nevoie de un aeroport, ci se vor folosi heliporturi.

Aceasta va fi construită din fibră de carbon ceea ce o va face să fie foarte ușoară, ceea ce înseamnă că poate fi folosită o parașută pentru întregul vehicul, eliminând nevoia ca fiecare pasager să aibă o parașută în cazul unui accident.

De menționat că aeronava va putea zbura puțin peste 700 de kilometri înainte să fie nevoie să se alimenteze sau să-și schimbe bateriile (compania nu a precizat cum va funcționa Vy 400).

Transcend Air Corporation nu se află la prima încercare de construire unui astfel de vehicul, iar din 2009, compania a realizat și zburat 15 prototipuri de astfel de aeronave.

Compania este încrezătoare în succesul pe care-l va avea și pe site-ul acesteia există o opțiune de a cumpăra bilete. De la New York până la Boston biletul costă 283 de dolari, iar de 306 kilometri ar putea fi parcursă în 36 de minute.

Pentru o călătorie din Los Angeles către San Francisco trebuie să plătești 315 dolari, iar distanța de 560 km poate fi făcută în 55 de minute. Așadar, cum ar fi să ajungi de la București la Constanța în vreo 20 de minute? Cam tare.

Compania speră ca totul să fie gata pentru lansarea oficială din 2024. Cei care au ceva bani puși deoparte pot plasa o comandă pentru propriul Vy 400 începând din 2020 pentru 3,5 milioane de dolari.

Citește și:
Sursa: Venture Beat