Cea mai utilă mașină autonomă e aceasta care îți livrează cumpărăturile

Cea mai utilă mașină autonomă e aceasta care îți livrează cumpărăturile
Sursa foto: Techcrunch
13:45 28.08.2018

Seviciile de livrare de mâncare sunt la tot pasul, însă în California acum mâncarea este adusă de o mașină care se conduce singură.

AutoX este un startup care dezvoltă mașini autonome și acum a lansat un serviciu de livrare de mâncare în parteneriat cu GrubMarket și cu magazinul DeMartini Orchard. Clienții vor putea comanda mâncare care apoi este livrată de mașină sau pot chema mașina care are mai multe alimente dintre care clienții pot alege.

Bineînțeles, comanda se va face prin intermediul unei aplicații de smartphone.

Serviciul pilot va fi disponibil unei arii restrânse în San Jose unde se află în jur de 400 de case. Compania cu 90 de angajați are doar două astfel de vehicule autonome care vor fi folosite pentru livrare. Ulterior, compania vrea să extindă serviciul în Mountain View și Palo Alto.

Spre deosebire de alte companii care dezvoltă mașini autonome, AutoX se concentrează pe dezvoltarea unor vehicule care să poată livra lucruri, nu transporta persoane. Compania s-a lansat în septembrie 2016 și de atunci a strâns 43 de milioane de dolari de la investitori, iar acum are sediul în San Jose, dar și un birou în China.

Mașinile folosite de AutoX au un radar numit LiDAR și foarte multe camere, iar algoritmul de inteligență artificială dezvoltat de companie se ocupă de procesarea datelor. Compania nu este singura care se ocupă de livrarea de produse cu autovehicule autonome.

Nuro și Robomart din Mountain View lucrează la asta, dar și Starship Technologies, un startup pornit de unul dintre fondatorii Skype, sau retailerul Alibaba lucrează la metode de livrare a produselor.

Fiecare are o abordare diferită a domeniului. De exemplu, cei de la Starship Technologies dezvoltă un roboțel cu șase roți care ți-ar putea livra mâncare, dar și produse. Acesta este autonom și poate merge pe trotuar, evitând astfel traficul aglomerat din orașe. Totuși acesta este gândit pentru livrarea pe distanțe scurte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Techcrunch