Lidl retrage sucul românesc în care a găsit o toxină periculoasă

Lidl retrage sucul românesc în care a găsit o toxină periculoasă

Lidl a decis să retragă din magazinele sale un suc periculos pentru consumatori. Din fericire, dacă l-ai cumpărat, îți primești banii înapoi.

Lidl a retras din magazinele din România un produs marca „Cămara Noastră”. Sortimentul cu suc de mere și sfeclă roșie, la doi litri, a fost depistat ca având o toxină periculoasă. Verificări interne au confirmat că acest suc de mere are toxina „Patulină”.

Produsul retras de Lidl are dată de valabilitate 24.01.2019. Poate fi returnat în toate magazine și clienții vor primi banii înapoi fără să fie nevoie să prezinte bonul fiscal.

„Producătorul român SC Mărul Argintiu SRL recheamă preventiv produsul «Cămara Noastră Suc de mere și sfeclă roșie, 2L», cu data de valabilitate 24.01.2019. În cadrul verificărilor interne, într-o probă a fost depistată toxina Patulină”, se arată în mesajul transmis de producător, citat de Digi24.

În ceea ce privește această toxină, Patulina poate avea efecte toxice asupra organismului uman.

Compania susține că rechemarea vizează doar acest produs. Alte produse vândute de către Lidl România, inclusiv alte produse ale producătorului SC Mărul Argintiu SRL, nu sunt afectate.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa. Activează în 27 de țări europene și are peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Local, Lidl activează din 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Digi24
Etichete: