LG ar putea lucra la un telefon pliabil

LG ar putea lucra la un telefon pliabil
10:07 23.01.2018

Divizia de mobile a celor de la LG nu trece prin cea mai bună perioadă, dar viitorul cu un telefon pliabil în ofertă nu sună rău deloc.

Dispozitivele pliabile ar putea reprezenta viitorul trend pe piața telefoanelor mobile, iar LG ar putea fi unul dintre producătorii care să aducă această tehnologie clienților.

Compania a înregistrat recent un brevet la World Intellectual Property Organization, care arată un dispozitiv hibrid ce poate fi folosit atât ca telefon, cât și ca tabletă. Brevetul descrie dispozitivul astfel ”un telefon mobil cu ecran flexibil, care poate fi pliat pe jumătate”.

lg telefon pliabil 1

Brevetul acoperă două designuri diferite. Primul telefon pliabil are o cameră pe panoul din spate, iar atunci când e pliat, poate afișa informații pe ecranul din față. LG are deja display-uri always-on, iar asta ar putea fi o metodă bună de a implementa tehnologia pentru un display pliabil.

lg telefon pliabil 2

Al doilea design e similar cu primul, dar cea mai mare diferență apare pe spatele telefonului. O porțiune din spate se poate muta în lateral pentru a afișa diverse informații, cum ar fi ora. Brevetul arată că această porțiune din spate e transparentă.

lg telefon pliabil 3

Firește, vorbim de un brevet și ar trebui să tratăm lucrurile cu puțin scepticism. Faptul că LG a înregistrat un asemenea brevet nu spune foarte multe, deoarece companiile înregistrează sute de ”tehnologii ale viitorului”. Totodată, trendul telefoanelor pliabile pare că se apropie, așa că nu e exclus să vedem tehnologia în următorii ani pe piață.

Samsung deja lucrează la o asemenea tehnologie și compania n-ar fi singura angrenată în acest proces. Și cei de la ZTE cochetează cu ideea unui asemenea dispozitiv.

Etichete:
loading...