20 nov. 2018 | 12:30

LG face display-uri pliabile pentru o tabletă Lenovo și un telefon Huawei

ACTUALITATE
LG face display-uri pliabile pentru o tabletă Lenovo și un telefon Huawei

Compania coreeană LG Display lucrează alături de producători chinezi pentru a dezvolta telefoane pliabile, dar nu și cu LG Electronics, divizia care produce smartphone-urile companiei.

Lenovo, Huawei și Xioami sunt companiile chineze care vor să lanseze telefoane pliabile, iar pentru display-uri apelează la gigantul sud-coreean LG.

Așadar, LG și Lenovo dezvoltă un panou pliabil de 13,3 inci cu o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, iar producția pentru ecran ar trebui să înceapă în al treilea trimestru al anului 2019. Asta sugerează faptul că Lenovo vrea să lanseze tableta pliabilă la finalul anului 2019.

Tableta chinezilor se va îndoi în interior și nu va avea display pe partea exterioară, cum ar fi tableta celor de la Samsung.

De asemenea, LG Display lucrează alături de Huawei pentru a crea un display de 6 inci care se va îndoi spre exterior. Atunci când este pliat, pe ambele display-uri s-ar afișa informații. După cum am scris, Huawei ar lucra și alături de producătorul chinez de display-uri BOE pentru un telefon pliabil pe care l-ai putea vedea mai devreme decât crezi.

Nu în ultimul rând, Xiaomi, producătorul de smartphone-uri, are un parteneriat de colaborare cu LG Display pentru un telefon pliabil, dar aici nu avem mai multe detalii decât atât.

Interesant este că deși LG Display colaborează cu mai mulți producători de telefoane din China nu există un parteneriat cu LG Electronics pentru dezvoltarea unui telefon pliabil.

Îți readucem aminte că Samsung și-a prezentat telefonul pliabil, un prototip ce-i drept, și ar trebui să fie lansat în a doua jumătate a anului 2019.  Este clar că telefoanele pliabile sunt viitorul, însă pentru a avea succes este nevoie și de un software bun.

La scurt timp după dezvăluirea celor de la Samsung legată de tehnologia proprietară pentru panouri flexibile de mobile, Google a confirmat printr-o postare pe Twitter introducerea suportului nativ în Android pentru astfel de dispozitive hibride. În definitiv, degeaba ai o tabletă care se poate transforma instant în smartphone, dacă aplicațiile nu știu să se adapteze în timp real la noua dimensiune de ecran.