22 nov. 2017 | 17:00

Leica CL e un mirrorless pentru amatori de aparate clasice

ACTUALITATE
Leica CL e un mirrorless pentru amatori de aparate clasice

Cei de la Leica sunt recunoscuți pentru aparatele lor foto exagerat de scumpe, dar noul Leica CL arată prea bine ca să-l poți ignora.

Amatorul de aparate foto vintage are o nouă jucărie la care să viseze când o să crească mare. După ce a fost subiectul unor zvonuri în urmă cu câteva zile, Leica CL a fost anunțat în format oficial de către compania germană. Aparatul este un mirrorless construit în jurul unui senzor APS-C și împărătășește câte particularități de design și funcționalitate cu Leica TL2 lansată în luna iulie a acestui an.

Leica CL, deși este un aparat foto digital cu dotări de actualitate, trăsăturile sunt desprinse din aparatele care erau la modă în urmă cu câteva decenii. Gadgetul folosește un senzor APS-C cu o rezoluție nativă de 24 de megapixeli. Acesta este împerecheat cu procesorul de imagine Maestro II. Această combinație de componente am văzut-o și în Leica TL2.

În schimb, aparatul din imaginile alăturate este definit printr-un viewfinder electronic. Un ecran cu o rezoluție de 2,36 megapixeli este integrat pe spate în colțul din stânga sus pentru preview și interacțiune cu parametrii de funcționare ai camerei.

În privința vitezei, combinația de componente te ajută să imortalizezi rafale de 33 de cadre în la rezoluție nativă în DNG necompresat sau JPEG cu o viteză de 10 cadre pe secundă. Se numără printre singurele aparate de fotografiat din portofoliul Leica ce poate filma la rezoluție 4K cu 30 de cadre pe secundă și Full HD 1080p cu 60 de cadre pe secundă. Plaja dinamică are 14 opriri, iar ISO-ul ajunge până la 50.000.

Conectica camerei este discretă spre inexistentă. De exemplu, nu are USB și singura cale să descarci fotografiile de pe aparat este introduci cardul SD din interior într-un laptop. Există și o soluție wireless la care poți apela prin intermediul aplicațiilor Leica de mobil, dacă vrei să-ți ajungă imaginile de pe aparat pe smartphone.

În privința prețului, camera cu un obiectiv fix de 18 milimetri costă 3.795 de dolari, dar poți opta doar pentru body cu 2.795 de dolari.

Leica CL_front-feature

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele