VIDEO Lansarea unei rachete, filmată cu încetinitorul, e fascinantă

VIDEO Lansarea unei rachete, filmată cu încetinitorul, e fascinantă

Probabil ai mai văzut filmări cu lansări de rachete în spațiu, dar rareori ai observat-o filmată cu încetinitorul. Asta a surprins un astronaut de pe Stația Spațială Internațională și a dezvăluit tuturor momentul.

Clipurile timelapse, mai ales cele realizate de profesioniști, sunt fascinante, dar subiectul filmării face totul.

Astronautul Alexander Gerst, de pe Stația Spațială Internațională, a surprins momentul lansării pe orbita Pământului a unei rachete Soyuz MS-11, care-i avea la bord pe astronauții Anne McClain, David Saint-Jacques și Oleg Kononenko.

Se întâmplă extrem de rar să fie surprinse astfel de momente chiar din spațiu, de pe orbita Pământului, dar Gerst a avut oportunitatea perfectă.

Racheta Soyuz MS-11 a fost lansată pe 3 decembrie, cu câteva săptămâni mai devreme decât se planificase inițial, dar se pare că s-a grăbit misiunea după eșecul celei rusești din luna octombrie, care putea să coste viața a doi astronauți.
Din fericire, actuala lansare a fost un succes, iar filmarea lui Gerst este dovada.

În clip, poți vedea dâra de fum care șerpuiește în urma rachetei și un punct luminos în vârf, care e racheta în sine care transportă pe orbită, spre stația spațială echipajul format din trei membri.

Rachetei nu i-au trebuit decât nouă minute ca să ajungă pe orbită și vreo șase ore ca să andocheze pe Stația Spațială Internațională. Întregul proces a avut loc în acea zi, pe 3 decembrie, ca și cum te-ai duce cu mașina dintr-un oraș într-altul, iar călătoria durează vreo șase ore, cu tot cu popasuri.

Desigur, călătoria astronauților nu a avut inclus în program niciun popas în drum spre stație, a fot mult mai intensă decât orice ai experimentat tu vreodată aici, iar destinația a fost ca o binecuvântare.

Alexander Gerst are o pasiune din a surprinde clipuri asemănătoare. El a mai filmat momente similare și în trecut, foarte apreciate de cei de pe Pământ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Daily Mail