Planul Kaspersky prin care îți arată că nu te vinde rușilor

Planul Kaspersky prin care îți arată că nu te vinde rușilor

Cei de la Kaspersky au în plan să-ți arate că nu te vând rușilor prin intermediul soluțiilor de securitate pe care le oferă, iar acum fac și progrese în această direcție.

Despre Kaspersky au apărut, în trecut, diverse zvonuri conform cărora așa și pe dincolo, având în vedere țara de origine a produsului, Rusia. Acum, compania face pași importanți pentru a-și repara imaginea, în cadrul Inițiativei Globale pentru Transparență. Compania și-a luat angajamentul de a asigura credibilitatea și integritatea produselor, având în vedere că încrederea e un element crucial dacă vorbim de securitate cibernetică și, mai ales, de antiviruși.

Kaspersky a luat decizia de a muta, până la finele lui 2019, centrul de stocare a datelor provenit de la utilizatori din Europa, America de Nord și alte câteva regiuni. Acesta va fi mutat din Rusia în Elveția, la Zurich, unde vor fi mutate și instrumente de programare folosite pentru asamblarea codului-sursă al antivirusului. Asta oferă și posibilitatea organizațiilor independente de a verifica software-ul nou.

Centrul pentru Transparență va fi folosit și pentru evaluarea de către stakeholderi a codului sursă. Și acest Centru va fi deschis tot în Elveția, iar inaugurarea sa va avea loc până la finele acestui an.

Pentru a spori nivelul de transparență, Kaspersky dorește ca asamblarea softului, codul sursă și stocarea și procesarea datelor să fie supervizate de un actor terț, independent, care are capacitatea de a face asemenea evaluări.

Vorbind despre aceste inițiative, Eugene Kaspersky, CEO al companiei, a declarat că: ”Credem că o astfel de acțiune va deveni o tendință globală în securitatea cibernetică, iar o politică a încrederii va fi o cerință de bază în domeniul nostru de activitate.”