Jocurile Olimpice de Iarnă 2018: cine nu primește telefoane Samsung

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 iau startul astăzi, 9 februarie, iar debutul este marcat de o controversă legată de Samsung și atleții din anumite țări.

Astăzi iau startul Jocurile Olimpice de Iarnă 2018, care sunt găzduite de către Coreea de Sud. Evenimentele vor avea loc la Pyeongchang și se vor desfășura pe o perioadă de aproximativ două săptămâni, până la închiderea de pe 25 februarie.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 nici nu au început bine, că deja a apărut o primă controversă. Samsung, cea mai importantă companie din Coreea de Sud, va oferi smartphone-uri de top atleților participanți la Olimpiadă. Astfel, aceștia vor primi o ediție specială a telefoanelor Samsung Galaxy Note 8, cu un design creat pentru Jocurile Olimpice. Compania a donat 4.000 de telefoane care vor fi distribuite atât atleților, cât și oficialilor care participă la Olimpiadă.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018: controversa telefoanelor Samsung

Problema este că nu toți participanții la Jocuri vor avea ocazia să folosească un asemenea smartphone. Restricții le sunt impuse participanților din Iran și din Coreea de Nord. În cazul coreenilor din nord, ai putea crede că e vorba de vreo ranchiună pe care o poartă sudicii, însă tot rămâne de explicat ”ce au cu iranienii”

Cu toate că am putea să acuzăm rapid Samsung, nu vorbim despre vreo supărare între companie sau între stat și celelalte două națiuni. Chaebolul sud-coreean trebuie să respecte sancțiunile impuse de ONU față de cele două țări. Pe fondul acestor sancțiuni, atleții din Iran și din Coreea de Nord nu se vor putea bucura de telefoanele Galaxy Note 8. Chiar și dacă n-ar fi fost vorba de asemenea sancțiuni, cel mai probabil nord-coreenii nu ar fi primit asemenea telefoane oricum.

Coreea de Nord a făcut o mișcare importantă în acest an, deoarece 12 atlete vor participa sub steagul Coreei de Sud, într-o echipă unificată de hochei pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Alți 10 atleți vor participa sub drapel propriu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: ndtv.com