Jocul video care îți arată ce se întâmplă cu tine după ce mori

Jocul video care îți arată ce se întâmplă cu tine după ce mori

Jocurile video au o infinită sursă de inspirație. Viziunile nu sunt întocmai ușor de digerat, e drept, însă unele ar putea avea și o latură educativă, mai mult sau mai puțin.

A Mortician’s Tale este unul dintre jocurile video în care termenul „joc” nu este chiar un descriptor adecvat. E mai degrabă o meditație interactivă și o auto-reflecție asupra morții și a ceea ce se întâmplă cu corpul tău.

A Mortician’s Tale ți-o aduce în prim-plan pe Charlie, recent absolventă a facultății. Ea se angajează la o firmă de pompe funebre numită Rose & Daughters. Astfel, pe măsură ce intri în universul ei, vei lua parte la diferite activități ale lui Charlie din zile, din zile diferite.

Ziua începe normal, prin citirea mail-urilor de la prietenii și colegii ei. Însă acest aspect oferă un context mai mare decât te-ai gândi. Unul dintre mail-uri îți spune ce trebuie să faci în ziua respectivă. Nu îți spune doar cum să pregătești cadavrul, ci îți oferă detalii despre persoana și modul în care aceasta a murit.

Astfel, încep pregătirile. Vei curăța corpul, vei folosi o  multitudine de tehnici, ca îmbălsămarea, cusutul pleoapelor sau introducerea bilelor de bumbac în gură, de exemplu. După ce pregătirile sunt făcute, participi la înmormântare, unde, poate, consolezi membrii familiei îndoliate. Și a doua zi o iei de la capăt.

Nu există greșeli în joc. A Mortician’s Tale îți oferă o altfel de perspectivă a jocurilor și îți furnizează informații despre ce se întâmplă cu corpul tău după ce mori.

Asta nu înseamnă că are o perspectivă specifică. Mai degrabă este un fel de amorsă pentru a vedea moarte, poate, mai pozitiv. Principiile A Mortician’s Tale se axează, în principal, pe dorința de a destigmatiza discuțiile despre moarte. Astfel spus, îți permite o discuție deschisă despre moarte.

Jocul în sine nu conturează explicit aceste principii. Mai degrabă, el folosește alegerile pe care le face Charlie și situația în care se află ca să demonstreze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge