iPhone Xr, Xs și Xs Max, motiv de îngrijorare pentru Apple: Ce face compania

iPhone Xr, Xs și Xs Max, motiv de îngrijorare pentru Apple: Ce face compania

Apple a lansat trei modele de iPhone în 2018, iPhone Xr, Xs și Xs Max. Se pare însă că vânzările înregistrate de compania americană sunt cu mult sub așteptări. 

Au existat de mult timp speculații și zvonuri legate de vânzările îngrijorătoare ale noilor telefoane Apple, dar de obicei, făceau referire la un singur model. De această dată însă, surse apropiate de companie au afirmat pentru Wall Street Journal că toate cele trei versiuni noi de iPhone reprezintă o sursă de stres, pentru că nu se vând cum s-ar fi așteptat directorii companiei și analiștii.

Din câte se pare, Apple a fost nevoită să-și ajusteze negativ comenzile către furnizori pentru toate cele trei modele de terminale, din cauza vânzărilor sub estimări. Inițial, se credea că doar iPhone Xr va întâmpina probleme să genereze priză la public, dar se pare că și Xs, respectiv Xs Max, se confruntă cu același trend.

O decizie pe marginea acestui subiect se pare că a fost luată în urmă cu câteva săptămâni, când directorii Apple au fost nevoiți să ajusteze producția și să comunice acest lucru investitorilor. În mod previzibil, vânzările joase de smartphone-uri ale gigantului din Cupertino au șocat acționarii companiei.

În prima fază, a fost micșorată cererea de iPhone Xr cu o treime către producătorii chinezi. Acum, o scădere similară afectează atât iPhone Xs, cât și iPhone Xs Max. În opinia analiștilor, totul a plecat de la decizia lansării a trei telefoane de top într-un singur an.

Chiar dacă iPhone Xr este mai ieftin, la aproximativ 750 de dolari preț de pornire în SUA, este departe de a fi considerat un terminal accesibil. Din acest motiv, tinde să fie imposibil să faci estimări de vânzăre, pentru că Apple nu s-a mai confruntat cu o situație similară în trecut. Nici măcar furnizorii de componente pentru noile telefoane nu știu cum să reacționeze la informațiile din piață cu referire la iPhone Xs, Xs Max și iPhone Xr.

Citește și: