Un iPhone 6 care a luat foc a lăsat o familie fără casă

Un iPhone 6 care a luat foc a lăsat o familie fără casă

Nu se mai întâmplă foarte des să auzim de incendii provocate de smartphone-uri explozive, dar un iPhone 6 s-ar putea să fi lăsat fără casă o familie din Canada.

O varietate foarte mare de defecțiuni electrice, fluctuații de curent și echipamente electrice cu probleme pot ajunge să cauzeze un incendiu. Un cuplu din Canada este însă de părere că ferma lor s-a transformat în cenușă din cauza unui iPhone 6 care a explodat într-un moment de neatenție. Conform celor de la CBC.ca, familia a fost nevoită să-și închidă afacerea construită în jurul unei tabere pentru copii și a unor tururi pentru familii interesate de agricultură ecologică și sustenabilă.

Deși investigațiile încă se derulează, Cathy și Ian Finley sunt de părere că responsabil de dezastru este un iPhone 6 achiziționat în urmă cu trei luni. Telefonul a fost pus la încărcat în sufragerie cu scurt timp înaintea izbucnirii incendiului. Oficialii de la pompieri au confirmat ipoteza membrilor familiei afirmând că ”se pare că telefonul sau încărcătorul au generat suficient de multă căldură încât să ia foc.”

Până la această oră, nici un raport oficial nu a putut concluziona fără echivoc faptul că un iPhone 6 a fost de vină. Trecând însă peste acest detaliu de fond, cuplul speră ca Apple să le achite despăgubiri de 600.000 de dolari, aceasta fiind valoare bunurilor distruse în incendiu care nu au fost asigurate în prealabil.

Este important de reținut că scandalul pare să ia proporții în Canada, un număr mare de fani ai activităților desfășurate la ferma familiei Finley încercând să convingă compania Apple să recompenseze victimele incendiului. O petiție pe Change.org și pe Facebook speră să atragă atenția gigantului din Cupertino în acest sens.

Oficialii Apple au afirmat că au început să investigheze cazul, dar până nu intră în posesia telefonului și a cablului de încărcare, nu se pot pronunța. Momentan, dispozitivul se află în mâna unei firme private de analiză ce colaborează cu departamentul de pompieri din zonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: