02 aug. 2016 | 14:47

Un iPhone explodat i-a provocat arsuri de gradul trei

ACTUALITATE
Un iPhone explodat i-a provocat arsuri de gradul trei

Un iPhone a explodat în buzunarul unui utilizator în urma unei căzături.

Un posesor de iPhone din Sydney a fost pus într-o situație extrem de dificilă după ce iPhone-ul său a explodat. Ceea ce a atras atenția tuturor este situația în care întâmplarea respectivă s-a produs.

După cum scriu cei de la Phonearena, Gareth Clear se afla pe bicicleta sa când a dat de un obstacol și a căzut.

În acel moment, el se pare că a aterizat pe buzunarul în care se afla telefonul.

Căzătura, în sine, nu i-a produs răni grave, însă, nu același lucru poate fi spus despre telefon.

În momentul în care s-a lovit de pământ, bateria a luat foc, topindu-i pantalonii lui Clear și producându-i acestuia arsuri de gradul trei.

Acestea din urmă afectează toate straturile pielii, țesutul gras, vasele de sânge și terminațiile nervoase și se vindecă în timp îndelungat, în funcție de gravitate.

Clear purta atunci pantaloni strâmți, motiv pentru care a avut dificultăți în momentul în a îndepărta telefonul. La început a încercat să pună mâna pe el, însă s-a ars. Ulterior, se pare că l-a lovit cu pumnul. În prezent, australianul se recuperează la spital și a avut nevoie de grefe de piele.

arsura iPhone

Așa cum probabil știți deja, nu este prima oară când avem de-a face cu asemenea accidente. În luna martie a anului 2016, o tânără nu făcea decât să vizioneze un film pe iPhone-ul ei în timpul unui zbor, când a observat că încep să iasă scântei din rame. Șocul a fost cu atât mai mare cu cât și-a dat seama că nu are unde să-l arunce fără să pună în pericol mai multe vieți omenești

Iar în urmă cu o lună, o tânără din Hong Kong s-a trezit când dispozitivul ei mobil, un iPhone 6 Plus, a explodat la capătul patului. Acesta era pus la încărcat peste noapte când a explodat cu un zgomot puternic şi a început să ardă. Din fericire nu s-au înregistrat victime. Partea cea mai surprinzătoare în acest caz este că evenimentul dezastruos s-a petrecut în condițiile în care tânăra folosea cu un încărcător de priză şi un cablu original produs de Apple.