Intel a furat în fața AMD mai mult decât ai fi crezut

Intel a furat în fața AMD mai mult decât ai fi crezut

Testele de benchmark dovedesc încă o dată că mai bine uiți de ele, după ce Intel le-a aranjat ca să pice bine față de AMD.

Intel se laudă că este cu până la 50% mai rapid decât AMD, când vine vorba de procesoarele de top. Problema e că, dacă cei care testează procesorul folosesc un AMD Ryzen 2700X cu toate cele 8 nuclee și 16 fire de execuție activate, Intel rămâne cu un avans de doar 15%, în medie.

Această diferență de performanță se traduce, însă, într-o diferență de preț destul de mare. i9-9900K te costă cu vreo 66% mai mult decât 2700X de la AMD. Iar aici nu este adăugat și prețul unui cooler pe măsură, deoarece procesorul Intel nu vine cu așa ceva în cutie.

Recent, Intel a publicat un set de rezultate ale unor teste de benchmark făcute de compania Principled Technologies, cu 10 zile înainte ca orice reviewer afectat de embargo să poată contesta rezultatele. Compania a detaliat clar cum a efectuat testele, astfel că e ușor de remarcat care sunt problemele de metodologie.

În urma criticilor apărute, cei de la Principled Technologies au fost de acord nu doar să refacă testele cu metodologia corectată, dar și să publice rezultatele. Acestea din urmă nu sunt tocmai încântătoare pentru Intel, care și-a pierdut o bună parte din avantajul cu care se lăuda.

Cei de la Intel au oferit clarificări cu privire la situație și au accentuat că procesorul lor rămâne cel mai bun pentru gaming la momentul actual, evitând elegant restul criticilor legate de benchmarking. Problema din mesajul acestora este că nimeni, nici jurnaliștii și nici măcar AMD nu a contestat acest fapt.

În paralel, ideea de ”cel mai bun” pare că se referă doar la cele 15% de performanță în plus, fără să luăm în calcul și diferența de preț de 66% sau prețul necesar pentru un cooler.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: