Instagram face o schimbare radicală pentru videoclipurile tale

Instagram face o schimbare radicală pentru videoclipurile tale

Instagram ar putea introduce o funcție nouă care-ți va fi utilă dacă-ți place să te filmezi în timp ce faci diverse lucruri. Datorită noii funcții, Instagram ar putea rivaliza cu YouTube.

Instagram este cea mai populară rețea socială de stocare și distribuție de fotografii, dar, cu toate că e disponibilă și pentru video, acesta din urmă n-a fost niciodată punctul său forte.

YouTube deține supremația când vine vorba de conținut video, dar reprezentanții Facebook și Instagram vor să schimbe asta.

În mediul online a început să circule zvonul că Instagram va permite încărcarea unor înregistrări video cu durată de până la o oră. În prezent, durata maximă a unui video ce poate fi încărcat e de 60 de secunde pentru Feed și de 15 secunde pentru Stories.

Dacă Instagram va avea această disponibilitate, rețeaua socială ar depăși, în sfârșit, o barieră incomodă pentru pasionații de conținut video. Dacă îți place să publici zilnic, de mai multe ori pe zi, conținut video în Stories și în Feed, atunci vei aștepta cu nerăbdare introducerea funcției. Din păcate, momentan nu se știe când va deveni realitate măsura și nici cât de complexă va fi.

Facebook a urmărit dintotdeauna să zdruncine supremația YouTube în materie de video, iar Instagram ar putea fi cheia acestei strategii pentru că aplicația este foarte populară în rândul tinerilor, dar e utilizată și de companii și persoane influente. Facebook ar putea cunoaște un continuu declin în perioada care urmează, dar preferă să câștige teren prin intermediul altor rețele pe care le deține.

Instagram este popular și în rândul utilizatorilor cu influență în spațiul public, care au un număr impresionant de urmăritori. După funcțiile actuale, aceștia nu pot să publice conținut video extins decât printr-un livestream, care nu acceptă reclame.

Dacă reprezentanții Instagram chiar urmăresc să ofere utilizatorilor posibilitatea de a publica video cu durată de până la o oră, măsura e oarecum controversată.

Luna trecută se vorbea de intenția Instagram de a introduce o funcție care să-i ajute pe utilizatori să folosească aplicația în mod rațional. Dacă poți încărca clipuri de o oră, e puțin probabil că vei mai vrea să te dezlipești de telefonul mobil, dacă ești dependent de Instagram.

Citește și:
Sursa: Mashable