Instagram încearcă să te ajute să stai mai puțin online

Instagram încearcă să te ajute să stai mai puțin online

Printr-o actualizare adusă uneia dintre cele mai populare rețele de socializare, Instagram încearcă să te vindece de viciul rețelei de socializare.

Nu cred că mai are cineva vreun dubiu legat de efectele negative ale rețelelor de socializare. Facebook, Instagram, WhatsApp sau Twitter intră fără probleme la capitolul vicii. În primul rând, faptul că faci scroll la infinit în speranța că vei găsi ceva interesant este prima simptomă a faptului că nu poți renunța cu ușurință după 10, 30 sau 60 de minute de stat cu ochii în ecranul telefonului.

Un viciu nu este complet dacă nu te fac să te simți prost sau vinovat. În momentul în care vezi pe Facebook doar poze cu oameni fericiți, în vacanțe exotice sau la grătar, este foarte dificil să ai o părere bună despre viața ta și realizările tale. Cu toate acestea, este foarte greu să renunțăm la Facebook, Instagram și celelalte platforme online. Prietenii mei care au reușit să-și șteargă contul de Facebook sunt atât de mândri de acest gest de parcă și-au cumpărat un apartament fără rate.

În orice caz, creatorii rețelelor de socializare simt o presiune din ce în ce mai mare pentru a facilita petrecerea de timp în lumea reală, dincolo de ecranul telefonului. În acest scop, cei de la Instagram au introdus o opțiune simplă și eficientă menită să te ajute să închizi din când în când aplicația și să arunci o privire către prietenii din jur.

Opțiunea a fost surprinsă de cei de la TechCrunch și poartă denumirea sugestivă de ”You`re all caught up”. Echivalentul în limba română al acestei afirmații ar fi ”Ești la zi cu informațiile”. După ce ai dat foarte mult cu degetul prin interfața Instagram, mesajul respectiv îți va apărea pe ecran pentru a te notifica că ai văzut toate postările din ultimele 48 de ore ale oamenilor pe care îi urmăreși. Astfel, vei ști că a venit momentul să ieși din Instagram și să revii mai încolo, când a mai apărut ceva nou.

Este important de reținut că noua funcție este momentan în teste și că va fi implementată la scară largă în viitorul apropiat.

instagram-youre-all-caught-up1-296x640

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: