Instagram ți-ar putea schimba radical experiența din aplicație

Instagram ți-ar putea schimba radical experiența din aplicație

Instagram a primit o mulțime de update-uri de-a lungul timpului, iar cel mai nou dintre acestea ar putea să nu fie tocmai pe placul tău.

De-a lungul timpului, Instagram a adus o serie de schimbări platformei, unele poate mai controversate decât altele. Echipa de dezvoltatori lucrează acum la o nouă metodă de explorare a feed-ului.

Schimbarea presupune că ai naviga printre postările din feed făcând un tap pe fiecare dintre acestea. Momentan, trebuie să dai scroll pentru a merge mai departe, iar uneori poate că faci asta atât de mult, încât îți obosește degetul.

Astfel, Instagram a pornit un test al noii funcții, iar un număr limitat de utilizatori pot deja să folosească feed-ul în noul mod. Fiecare imagine și video apare pe ecran la dimensiuni potrivite. Funcția ar fi disponibilă doar pentru tabul de Explore în prezent. Dacă ești selectat pentru a face parte dintre beta testeri, vei vedea un mesaj care îți spune că ai parte de un nou mod de a explora postările, similar cu cel pentru Stories.

Instagram nu a oferit până acum un anunț oficial cu privire la noua modalitate de a naviga prin feed. Cu toate acestea, a oferit răspunsul clasic, prin care ne informează că platforma ”testează întotdeauna metode noi pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor”.

Între timp, Instagram a fost martora plecării oamenilor cheie din companie, în urmă cu puțin timp. Cofondatorii Instagram Kevin Systrom și Mike Krieger au demisionat din funcțiile pe care le dețineau în cadrul Facebook. Decizia a fost anunțată prin intermediul unui post pe blogul Instagram.

Kevin Systrom și Mike Krieger nu au menționat că ar exista un motiv oficial pentru care au ales să ia această decizie, spunând doar că au nevoie de o pauză.

„Planificăm să petrecem ceva timp pentru a ne explora din nou curiozitatea și creativitatea”, a declarat Systrom. Neoficial, sursele anonime din cadrul Facebook declară că plecarea celor doi ar fi influențată de pierderea tot mai vizibilă a independenței pe care Instagram o are față de Facebook .

Citește și: