De ce renunță cofondatorii Instagram la rețeaua care i-a îmbogățit

De ce renunță cofondatorii Instagram la rețeaua care i-a îmbogățit

Cofondatorii Instagram Kevin Systrom și Mike Krieger au demisionat din funcțiile pe care le dețineau în cadrul Facebook. Decizia a fost anunțată prin intermediul unui post pe blogul Instagram.

Kevin Systrom și Mike Krieger nu au menționat că ar exista un motiv oficial pentru care au ales să ia această decizie, spunând doar că au nevoie de o pauză.

„Planificăm să petrecem ceva timp pentru a ne explora din nou curiozitatea și creativitatea”, a declarat Systrom. Neoficial, sursele anonime din cadrul Facebook declară că plecarea celor doi ar fi influențată de pierderea tot mai vizibilă a independenței pe care Instagram o are față de Facebook .

Estimat de mai multe ori la suma de un miliard de dolari, Instagram a fost preluat de Facebook și este cu siguranță cea mai de succes achiziție făcută de compania lui Mark Zuckerberg. Creșterea Instagram din 2012 este în mare parte un rezultat al viziunii celor doi cofondatori, utilizarea strategică a resurselor Facebook și dorința de a concura agresiv cu Snapchat.

Kevin Systrom a mai precizat că el și Krieger sunt recunoscători pentru ultimii opt ani de la Instagram și cei șase cu echipa Facebook.

Cu toate acestea, neînțelegerile dintre conducerile Instagram și Facebook au crescut în ultimul an, deoarece Adam Mosseri, inginer de încredere al lui Mark Zuckerberg, a fost numit vicepreședinte Instagram în locul lui Kevin Weil.

Totodată, relația dintre Mosseri și cei doi cofondatori nu ar fi fost una bună, motiv pentru care cei doi ar fi decis să plece.

De-a lungul timpului, Instagram a fost poziționat ca o alternativă de succes a Facebook, atât pentru adolescenți, cât și pentru cei care au fost dezamăgiți de încălcările vieții private pe care Facebook le-a făcut. În prezent, rețeaua socială are peste un miliard de utilizatori lunar.

Citește și:
Sursa: The Verge