Instagram lucrează la o metodă mai bună ca să ai un cont mai sigur

Instagram lucrează la o metodă mai bună ca să ai un cont mai sigur

Instagram urmează să devină mai sigur și ar putea fi un lucru bun. Dacă până acum aveai autentificare în doi pași prin SMS, viitorul e mai promițător.

În prezent, Instagram folosește, ca majoritatea platformelor online, autentificarea în doi pași via SMS, care ar trebui să-ți securizeze conținutul pe care-l publici și datele personale. Compania vrea să schimbe această metodă pentru că nu o consideră atât de sigură cât ar trebui sa fie.

Se pare că Instagram este vulnerabilă tocmai din cauză că te autentifică prin parolă și prin codul pe care-l primești prin SMS. Hackerii îți pot afla numărul de telefon de pe cartela SIM pe care o folosești și pot să direcționeze mesajul de autentificare către un număr fals.

instagram

Indiciile despre noul tip de autentificare au fost descoperite în codul Instagram pentru Android. Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat că, într-adevăr, se lucrează la îmbunătățirea modalității de autentificare. Va fi tot una în doi pași, dar nu se va mai utiliza cartela SIM.

De altfel, Instagram nu a vut încă de la început o astfel de măsură de securitate. Parola era singura modalitate de securitate. Abia din 2016 a fost introdusă autentificarea în doi pași care e în funcțiune și în prezent.

instagram

Autentificarea cu ajutorul codului SMS este relativ sigură, de aceea e folosită și de alte conturi pe care le ai. Specialiștii spun însă că dacă un hacker chiar te-a luat la ochi și vrea să-ți spargă contul, va reuși.

În altă ordine de idei, și de noutăți de la Instagram, vei putea scăpa de followeri. Printr-o actualizare care momentan se află în stadiu de test, cei de la Instagram vor să combine părți bune din profilul public și cel privat. În loc să renunți la expunerea oferită de un profil public pentru a scăpa de anumite persoane, în curând, nu vei mai fi nevoit să alegi.

Sursa: TechCrunch