18 iul. 2018 | 16:02

În sfârșit, Instagram te lasă să-ți filtrezi urmăritorii după bunul plac

ACTUALITATE
În sfârșit, Instagram te lasă să-ți filtrezi urmăritorii după bunul plac

Dacă ai un profil public de Instagram, nu ai foarte multe opțiuni referitoare la filtrarea oamenilor cu care interacționezi pe platformă. Situația se va remedia în curând.

Instagram are câteva similarități cu Twitter și câteva cu Facebook. Dacă optezi pentru menținerea profilului tău ca fiind public, oricine din această lume te poate găsi, îți poate vedea toate postările, te poate urmări și îți poate da un like sau comentariu.

În momentul în care ai un cont privat, opțiunile pe care le ai la dispoziție sunt foarte apropiate de cele pe care ți le pune Facebook la dispoziție în cazul unei pagini cu prieteni. Câștigi dreptul să accepți doar anumiți urmăritori și, în cazul în care te supără cineva, îl poți bloca cu ușurință pentru totdeauna.

Printr-o actualizare care momentan se află în stadiu de test, cei de la Instagram vor să combine părți bune din profilul public și cel privat. În loc să renunți la expunerea oferită de un profil public pentru a scăpa de anumite persoane, în curând, nu vei mai fi nevoit să alegi.

În schimb, chiar și cu un profil public, vei putea elima urmăritori după bunul plac. Este însă important de reținut că respectivul gest nu se va reflecta în nici un fel de notificare pentru persoana pe care ai tăiat-o de la Followers. Sistemul este similar cu cel adoptat de multe alte rețele de socializare când vine vorba de blocare unei persoane.

Momentan, nu avem încă o estimare vizavi de momentul în care respectiva funcție va intra în vigoare, dar beneficiile ei sunt evidente. În definitiv, poate nu vrei un fost prieten sau fostă prietenă să te asalteze cu like-uri sau comentarii, pentru a provoca dezbateri inutile în actuala ta relație.

Indiferent de motive însă, vei avea măcar confortul psihologic că, deși toată lumea îți va putea vedea postările publice, va exista o listă de persoane definite de tine care nu pot interacționa cu ele și nu-ți pot lăsa comentarii jenante.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele