Cum te face Instagram să cheltuiești mai mulți bani degeaba

Cum te face Instagram să cheltuiești mai mulți bani degeaba

Data viitoare când te uiți pe Instagram pentru a vedea ce mai fac prietenii tăi și pentru inspirație ține minte că fiecare profil are în spate un secret.

Se pare că foarte mulți utilizatori de Instagram, printre care și tu probabil, cheltuie mulți bani în căutarea fotografiei perfecte pentru cât mai multe aprecieri.

Potrivit unui sondaj realizat de Chase Slate, 77% dintre milleniali au cumpărat anumite lucruri pe care să le pozează pentru rețeaua socială și sunt mai dispuși să cheltuie de două ori mai mulți bani (137 de dolari) față de populația obișnuită (70 de dolari) pentru a obține postarea perfectă care să aducă cât mai multe “like”-uri.

“Trăim într-o lume în care este apreciat ceea ce o persoană are decât lucrurile care te fac fericit. Este un efect secundar al culturii actuale. Oamenii vor să pară că au succes și cea mai bună modalitate de a comunica asta este prin imagini”, este de părere psihoterapeutul Dr. Robi Ludwig.

Un motiv pentru care milleniali cheltuiesc mai mult pentru Instagram este pentru că cei tinderi tind să fie mai interesați de aparențe. “Ei sunt mai conștienți de puterea imaginilor și au crescut privind oamenii care au devenit faimoși fără a avea un anumit talent. Pentru ei e ușor să gândească că dacă arată bine atunci i se vor prezenta oportunități și vor putea ajunge vedete”, explică Robi Ludwig.

Mulți tineri vor să devină “influenceri”, adică persoane populare pe rețelele sociale ce au sute de mii sau milioane de fani. Astfel de oameni există în toate domeniile precum fashion, călătorit etc. Există și o grupă de nanoinfluenceri, cei care nu au un număr de urmăritori foarte mare și sunt dispuși să promoveze un brand sau un altul în schimbul a unor produse.

De aici vine și dorința tinerilor de a cheltui bani pentru Instagram. Logica aici este de “trebuie să cheltuiesc bani pentru a face și mai mulți bani”. Chiar dacă fotografiile tale sunt extrem de bune nu ești sigur că vei reuși să ieși din turmă, că vei ieși în evidență.

Sursa: NBC News