TEST Predator Orion 5000 și X27 – Un duo numai bun pentru gaming de top
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2018/09/Acer-computer-Predator-main-1.jpg)
Dacă vrei gaming la nivel înalt, Acer Predator ți-ar putea oferi ceea ce cauți, cu sistemul Orion 5000, alături de monitorul X27.
Predator Orion 5000 e un sistem de gaming prebuilt, care se descurcă de minune alături de un monitor al aceluiași brand, modelul X27. Dacă în ceea ce privește calculatorul, poți să-l configurezi astfel încât să-ți fie pe bunul plac, monitorul oricum te va da pe spate, pentru că aduce laolaltă câteva funcții pe care nu mulți alți producători reușesc să le integreze, ca într-un ”3 în 1”.
Un 3 în 1 pe care să-l vrei
Știu, nici pe tine nu te impresionează un 3 în 1 clasic. De cele mai multe ori, nu simți c-ai băut ceva asemănător cafelei și nici nu îți oferă energie. Dacă ești în căutarea unui 3 în 1 potrivit, însă, și nu te limitezi doar la cafele, atunci Predator X27 are fix ceea ce cauți.
Monitorul e unul dintre foarte puținele disponibile momentan în cadrul căruia vei găsi o rată de refresh de 144 Hz, tehnologie HDR și rezoluție 4K. Separat vei găsi câte două fără problemă, dar dacă ții neapărat să le ai pe toate trei, Predator X27 e ceea ce cauți. Aparent, niciuna dintre tehnologii nu mai impresionează atât de mult de una singură, dar dacă le aduci împreună, s-ar putea să-ți placă mai mult decât ce-ai mai văzut.
Probabil că HDR-ul e cea mai bună chestie pe care s-o vrei în prezent, sau cel puțin ar fi, dacă n-ai avea de ales între un număr relativ limitat de jocuri. În schimb, dacă jocurile tale preferate oferă suport pentru HDR, atunci o să ai o experiență net superioară de gaming. Predator X27 vine și cu G-Sync și, așa cum probabil intuiai, cu o diagonală a ecranului de 27 de inci.
Panoul este IPS, pe 8 biți și are un strat anti-glare adăugat. Raportul de aspect e clasic, de 16:9, iar timpul de răspuns e deja clasic, de 4 ms. Luminozitatea maximă poate ajunge până la 1.000 nits, iar pentru backlight, monitorul e echipat și cu 384 de LED-uri.
Cutia magică
Cel mai intrigant aspect vizavi de monitor, însă, n-a fost că are HDR, că are panou 4K sau că are rată de refresh de 144 Hz. Aparent banale, cele trei bucăți de plastic pe care le poți atașa monitorului, așa cum se vede și în imaginea de la începutul articolului, sunt din categoria lucrurilor pe care nu știai că le vrei.
Deși am fost reticent și amuzat de sistem, după ce m-am obișnuit am început să mă întreb ce-i cu viața mea și de ce nu am acasă un monitor de felul ăsta. Imersivitatea merge la un nou nivel cu un astfel de sistem pe care l-ai lua la mișto prima oară.
Monstru de pus sub birou
Nici Predator Orion 5000 nu dezamăgește, doar că atenția mea s-a îndreptat mai degrabă către monitor, care însă n-ar face treabă dacă n-ar avea și un PC alături. Orion 5000 e masiv, carcasa e semnificativ mai mare decât altele pe care le-am văzut, chiar pentru sistem de gaming. E și greu, cam pe măsura restului dimensiunilor, dar asta n-are importanță. Lumina albastră din carcasă ar fi fost și mai plăcută dacă era RGB, dar nu fac altceva decât să mă plâng de detalii, cum ar fi de faptul că PC-ul are și unitate optică. În 2018.
Altfel, Orion 5000 poate fi un sistem de gaming pe care să-l ții ceva vreme alături, în funcție de configurația pe care o alegi pentru el. Componentele sunt ușor accesibile, așa că un eventual upgrade n-ar trebui să fie o problemă.
Desktopul Orion 5000 poate fi echipat cu un procesor de top, modelul i7-8700K de la Intel. NVidia GeForce GTX 1080 e, în continuare, placa video de referință pentru gamingul actual, așa că e lesne de înțeles că poți să ai una în PC. Mai mult, poți să instalezi chiar două plăci video de felul ăsta, în SLI, dacă chiar ai nevoie de atât de multă putere grafică.
Memoria RAM compatibilă e, evident, DDR4, iar cu maximum 64 GB, poți fi sigur că Chrome n-o să-ți mai blocheze calculatorul când deschizi un tab nou. Iar pe partea de stocare, va trebui să te mulțumești cu un SSD de 512 GB, dar asta nu înseamnă că nu poți să adaugi și tu ceva ulterior.
Combinația între Predator Orion 5000 și X27 nu e cea mai ieftină, desigur; monitorul te va arde la buzunar, dar ăsta-i prețul pe care-l plătești pentru exclusivitatea 3 în 1 de care am tot vorbit. Sistemul e numai bun dacă vrei să arăți cu degetul spre o configurație și să scoți PC-ul din cutie, fără să faci o rugăciune scurtă înainte să apeși pe butonul de pornire. Împreună, sunt ideale pentru gaming la nivel înalt, cum cred că-ți dorești.