13 apr. 2018 | 20:35

Ultimele imagini cu Jupiter trimise de Juno sunt spectaculoase

VIDEO ACTUALITATE

Odată la 53,5 zile, Juno, sonda spațială NASA, capturează imagini uimitoare cu gigantul de gaze Jupiter. Fotografiile spectaculoase sunt făcute cu aparatul  JunoCam.

NASA a prezentat noile imagini trimise de Juno acasă. Sonda spațială orbitează Jupiter de câțiva ani și continuă să surprindă și să dezvăluie detalii uimitoare despre gigantul de gaze din sistemul nostru solar. Fotografiile cu Jupiter provin de la aparatul de fotografiat optic numit JucoCam.

După fiecare perijove – punctul din orbita unui satelit al lui Jupiter, cel mai apropiat de centrul planetei – agenția spațială americană încarcă imaginile pline de culoare pe site-urile sale.

„Jupiter reprezintă un flux constant, astfel că ceea ce vedem ne surprinde mereu”, spune Seán Doran, artistul grafic care se ocupă de imaginile colectate de JunoCam. Deși rezultatul este spectaculos, Doran spune că petrece ore bune la o singură fotografie, ca noi să vedem culorile vii de pe Jupiter. Ca de fiecare dată, Marea Pată Roșie este vedeta.

Juno are o orbită eliptică asupra polilor lui Jupiter și obține detalii fără precedent fără să fie afectată de câmpurile intense de radiații ale planetei. În timpul fiecărei perijove, care durează câteva ore, aparatul JunoCam utilizează o tehnică „push-broom”. El creează un efect de zoom-in și zoom-out atunci când surprinde o secvență, de la nord la sud.

juno jupiter