Hyundai lansează primul SUV al companiei care nu are nevoie de benzină

Hyundai lansează primul SUV al companiei care nu are nevoie de benzină
17:11 28.02.2018

Cei care și-au propus să protejeze mediul înconjurător pe termen lung, se vor bucura de lansarea noului Hyundai Kona Electric.

La fel ca alte câteva companii importante din industria auto, Hyundai și-a propus să lanseze în următorii ani mai multe mașini electrice și hibride. Ca parte componentă a acestui proiect, producătorul tocmai a dezvăluit un SUV electric ce pare să fie un concurent serios pentru Tesla Model X. Intitulată Hyundai Kona Electric, noua creație are multe particularități pozitive combinate cu un design admirabil.

Ca orice altă mașină electrică anunțată în ultimii ani, bolidul celor de la Hyundai este încărcat de o serie de tehnologii avansate. În plus, este disponibil în câteva variante, pentru a atrage un public diversificat. Varianta standard se laudă cu o autonomie de 300 de kilometri per încărcare și o accelerație de 9,3 secunde pentru atingerea vitezei de 100Kmph.

Modelul mai scump este comparabil cu Tesla Model X din prisma acelorași abilități de autonomie și accelerație. Se mândrește cu 470 de kilometri departe de priză și 7,6 secunde de la 0 la 100Kmph.

hyundai-kona-electric-interior

Una peste alta, SUV-ul propus de Hyundai este unul care merită toată atenția. Pe partea bord, o mare parte din interacțiunea cu comenzile mașinii se realizează prin intermediul unui panou sensibil la atingere cu diagonala de 7 inci. Acesta promite să fie compatibil atât cu Android Auto, cât și cu Apple CarPlay, în funcție de smartphone-ul pe care îl ai în dotare.

În privința tehnologiilor asistate de inteligență artificială, noul Kona Electric ar trebui să facă o treabă impresionantă când vine vorba de evitarea coliziunilor. Identifică pietoni, te scapă de riscul punctelor oarbe, știe să urmărească banda și are un mod de croazieră ce necesită o intervenție minimă din partea șoferului, chiar și la frânare.

Hyundai Kona Electric va ajunge în această primăvară în Europa, urmând ca procesul de propagare să continue și cu alte teritorii de pe mapamond, până la sfârșitul anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI