Cum arată noul Hyundai Santa Fe și cât va costa

Cum arată noul Hyundai Santa Fe și cât va costa
14:43 07.02.2018

Hyundai se pregătește de lansarea celei de-a patra generații a SUV-ului Santa Fe. Astfel, sud-coreeni au postat primele fotografii oficiale cu cel mai mare model Hyundai.

Santa Fe, SUV-ul de succes al celor de la Hyundai, a ajuns la cea de-a patra generație. În imaginile făcute publice se poate vedea un SUV cu un design futurist, modern, cu elemente aduc aminte de modelul Kona. Cea de-a patra generație a lui Santa Fe, cel mai mare model Hyundai, are farurile mai înguste decât predecesorul său și o grilă complet nouă.

Noul Santa Fe măsoară 4.770 mm în lungime și 1.890 mm în lățime, iar producătorul susține că va avea și un ampatament mărit, ceea ce înseamnă mai mult loc pentru picioarele pasagerilor. Spațiul interior a fost și el mărit, spre bucuria fanilor Santa Fe. În ceea ce privește tehnologia, noul Hyundai Santa Fe nu stă deloc rău.

SUV-ul va fi dotat cu pachet generos de sisteme de asistență care include și asistență pentru evitarea coliziunilor spate (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist), dar și sistem de menținere a benzii de circulație. Noua generație Hyundai Santa Fe va ajunge la standul producătorului sud-coreean la Salonul Auto de la Geneva care se va desfășura într 8 și 18 martie.

Cât va costa noul Hyundai Santa Fe? Conform jurnaliștilor de la CarWOW, noul Santa Fe va avea, în Marea Britanie, un preț apropiat de actuala generație, adică între 32.000 și 40.000 de lire sterline în funcție de versiune și de opțiuni. În lei, asta înseamnă circa 210.000.

Cât despre model, prima generație a lui Hyundai Santa Fe (현대 싼타페, denumirea sud-coreeană) a fost produsă din anul 2000 până în 2006. Cea de-a doua generație a ieșit pe poarta fabricilor sud-coreene la începutul anului 2007 și a rezistat pe piață șase ani. În 2013, Hyundai a lansat cea de-a treia generație de Santa Fe (denumire dată după un oraș din New Mexico), iar anul acesta își face loc cea de-a patra. Cel mai probabil, livrările noului Santa Fe vor începe în 2019.

La CES 2018, Hyundai a anunțat că va produce un SUV electric pe hidrogen. Numele acestuia este Nexo și ar urma să fie produs în serie încă de anul acesta. Avantajul lui Nexo este acela că se va alimenta în doar 5 minute. Misiunea lui Hyundai Nexo (ce va avea 163 de CP) este să înlocuiască gama mărcii sud-coreene modelului experimental ix35 Fuel Cell.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: