Huawei încă nu are curajul să renunțe la sistemul Android

Huawei încă nu are curajul să renunțe la sistemul Android

Huawei a avut câteva divergențe cu Google de-a lungul timpului, dar asta nu înseamnă că producătorul e gata, cel puțin momentan, să renunțe la Android.

Producătorul chinez este doar unul din mulții care fac telefoane cu Android și nu e nimic rău în asta. E cel mai popular sistem de operare pentru mobile din lume, însă asta poate deveni un dezavantaj dacă vrei să părăsești ecosistemul.

De-a lungul vremii, cu precădere în ultima perioadă, au apărut ceva zvonuri conform cărora Huawei ar avea de gând să își lanseze un propriu sistem de operare pentru telefoanele pe care le livrează clienților. Poziția oficială a Huawei este că va rămâne alături de Android câtă vreme sistemul de operare va fi unul deschis.

În perioada ceva mai recentă, producătorul chinez a făcut un update interfeței EMUI, pe care o aplică sistemului de operare Android. Astfel, atât EMUI cât și Android sunt acum la aceeaș versiune, numărul 9. Noua interfață va ajunge pe cea mai mare parte a dispozitivelor producătorului.

Cei de la MyDrivers susțin că Huawei nu are momentan de gând să își creeze un propriu sistem de operare, care să rivalizeze cu Android. Wang Chenglu, șeful diviziei de inginerie software a Huawei Consumer Business Group vede două probleme în cazul unei eventuale tranziții. Pe de-o parte, există riscul ca Huawei să nu primească sprijin din partea unui număr suficient de mare de dezvoltatori, care ar dori să creeze aplicații pentru noul ecosistem.

Pe de altă parte, Huawei chiar nu o duce rău cu Google și nu ar trebui să apară vreo problemă între cele două companii. Cel puțin nu cât timp sistemul Android e creat astfel încât sistemul să nu aibă probleme de înțelegere a restului ecosistemului care se bazează pe aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: