01 feb. 2018 | 12:33

Planul Huawei ca să întreacă Samsung în Europa de Est și (poate) România

ACTUALITATE
Planul Huawei ca să întreacă Samsung în Europa de Est și (poate) România

Huawei s-a remarcat prin telefoanele sale, dar în ultimul an a încercat să scoată în față și servicii. Cel mai nou e despre plăți cu telefonul și România ar putea fi pe lista țărilor în care să lanseze. 

În 2017, Huawei a venit cu un telefon impresionant: Mate 10 Pro. Într-o lună sau două lansează un nou smartphone, iar odată cu dezvoltarea hardware vine și cu servicii. După Huawei Cloud, a anunțat pentru Rusia un serviciu de plăți cu telefonul. Huawei Pay va fi extins, mai apoi, în Europa de Est și aici e vestea bună pentru România.

Apple, Android sau Samsung Pay sunt soluții din ce în ce mai populare, dar mai ales în Statele Unite ale Americii și Europa de Vest. Aici, în Est, BT Pay a anunțat recent că va fi disponibil românilor, dar este insuficient dezvoltat. Huawei Pay, pe de altă parte, ar fi o alternativă care să ducă la dezvoltarea pieței. Deocamdată, Huawei a încheiat un parteneriat cu UnionPay pentru lansare în Rusia.

Sunt 10 bănci din Rusia care au emis 1,3 milioane de carduri UnionPay și acestea pot fi folosite pe 400.000 de terminale. Pentru Huawei urmează dezvoltarea în Europa de Est acolo unde, deocamdată, n-are rival pentru plăți. Într-adevăr, local, românii nu sunt prea deschiși la plata cu cardul, dar tehnologia contactless a prins și sunt tot mai multe terminale de așa natură.

Huawei Pay poate fi deja folosit pe 20 de dispozitive, telefoane și ceasuri inteligente, iar numărul va crește în următorii ani. Totodată, are 340 de milioane de conturi înregistrate pentru serviciile sale la nivel global. Cât despre UnionPay, e o corporație din China fondată în 2002 care controlează toate bancomatele din țară. E și cel mai mare emitent de carduri, depășind Visa și Mastercard. Din 2005 până în prezent s-a extins în mai multe țări din lume, cum ar fi Japonia, India sau Coreea de Sud.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele