Huawei P20: specificații, preț, versiuni și de când îl poți cumpăra

ACTUALITATE
Huawei P20: specificații, preț, versiuni și de când îl poți cumpăra
14 mart. 2018 | 13:25

Huawei P20 va fi prezentat pe 27 martie. Vor fi mai multe versiuni decât a lansat până acum Huawei și cea mai bună are și o nuanță de culoare aparte. Ți-am adunat aici toate informațiile care te-ar putea interesa despre noile telefoane.

[related]

Huawei P20 este cel mai așteptat telefon după Samsung Galaxy S9. A sărit peste MWC 2018 și va fi prezentat într-un eveniment oficial la Paris. În ianuarie, au apărut primele informații despre Huawei P20. A fost stabilit numele și așa am aflat că nu e vorba de un P11. Surpriza și mai mare a fost că una dintre versiuni va avea trei camere foto principale, ceea ce e o surpriză.

Pe 27 martie, conform ultimelor informații disponibile despre telefoanele Huawei, pe canale neoficiale, vor fi prezentate trei telefoane. Va fi un Huawei P20, un Huawei P20 Lite și un Huawei P20 Pro (versiunea cu trei camere). Cel din urmă, cum ți-ai dat seama deja, va fi și cel mai puternic, și cel mai spectaculos.

Huawei P20: specificații pentru noile telefoane ale companiei

Toate versiunile Huawei de anul acesta.

Huawei P20 va replica designul iPhone X, Asus Zenfone 5 sau Essential Phone. Asta înseamnă că ecranul, ca să fie cât mai mare, va avea în partea de sus pe centru o crestătură unde vor fi camera foto pentru selfie, senzorul de proximitate și cel de luminozitate, dar și difuzorul pentru apeluri.

Ce vor avea în comun toate cele trei versiuni sunt: sistemul de operare Android 8 Oreo cu interfața EMUI 8 și designul (în linii mari). Cel mai probabil vor avea și încărcare rapidă, dar rezistența la apă și praf s-ar putea să fie doar pentru modelele high-end. Ecranul ar putea fi însă 19:9, chiar dacă rezoluția va fi diferită, asemenea și diagonală.

Huawei P20 Lite ar avea un ecran de 5,6 inci la rezoluție full HD+, pe spate va avea un scanner de amprentă și procesorul va fi un Kirin 659. Spațiul de stocare ar fi de 64 GB, iar memoria RAM de 4 GB. Bateria, care te-ar putea interesa mai mult, ar avea 3.520 mAh. Camera foto duală ar avea 16 megapixeli, cu una de 2MP pe față.

O versiune de culoare pentru Huawei P20 Lite.

Huawei P20, modelul pe care îl vei vedea peste tot, ar avea ecran de 6 inci full HD+ (similar Huawei Mate 10 Pro), 6 GB de memorie RAM și Kirin 970, procesorul introdus pe piață odată cu Mate 10 Pro, capabil să suporte aplicații care folosesc inteligența artificială. Spațiul de stocare de cel puțin 64 GB (dacă nu direct 128 GB), iar bateria de 4.000 mAh cu încărcare rapidă ca pe Mate 10 Pro.

Spatele Huawei P20.

Vedeta specificațiilor va fi Huawei P20 Pro. Acest model ar avea 6 sau 8 GB de memorie RAM, același procesor Kirin 970 și alte caracteristici tehnice ca mai sus. Totuși, camera foto ar avea un senzor de 40 megapixeli, capabil de un zoom hibrid de 5x. Rămâne de văzut și aflat care senzor rămâne monocrom, cum va fi actualizată aplicația, dar și ce funcționalități noi sunt introduse.

Cea mai interesantă versiune de culoare pentru Huawei P20 Pro.

Preț Huawei P20: cum te-ai aștepta, va fi mai scump decât în 2017

O imagine frontală cu Huawei P20 Pro.

Odată cu iPhone X s-a văzut că piața e dispusă să accepte telefoane mai scumpe. Dacă Apple s-a dus la peste 1.000 de dolari, Samsung cu Galaxy S9 s-a apropiat, iar în România Galaxy Note 8 a intrat la peste 1.000 de euro. În ceea ce privește Huawei Mate 10 Pro în România, acesta a avut un preț de 3.600 de lei și, în ultimele săptămâni, a devenit mult mai ieftin.

În cazul Huawei P20, prețul versiunii Lite va fi de 370 de euro. Huawei P20 va costa 680 de euro, pe când Huawei P20 Pro va costa circa 900 de euro. La banii aceștia, te poți aștepta la niște surprize frumoase, în special pe zona foto.

[readmore]

În România, te poți aștepta la prețuri de tipul: P20 Lite – 1.800 de lei, P20 – 3.200 de lei și P20 Pro – 4.200 de lei. Sigur, sunt aproximări și deloc prețuri finale.

Un spate de Huawei P20 Pro cu ansamblul celor trei camere.

În ceea ce privește disponibilitatea, un singur lucru e esențial: cât de repede vrea Huawei să vândă. Dacă Huawei acționează ca Samsung, care a avut la precomandă Galaxy S9 în același timp în aproape toată lumea, atunci te poți aștepta să fie în magazine până la mijloc de aprilie.

[related]

Dacă ar fi să te iei după lansarea Huawei Mate 10 Pro, atunci s-ar putea să găsești telefonul abia la început de mai. Oricum, dată fiind pregătirea pentru evenimentul acesta și promovarea telefonului încă de la MWC 2018, prin diverse bannere, se prea poate ca Huawei să se grăbească și să livreze rapid telefonul.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele