Huawei P20 ar putea fi primul telefon cu 512 GB spațiu de stocare

Huawei P20 ar putea fi primul telefon cu 512 GB spațiu de stocare

Huawei P20 va fi lansat în mai puțin de-o săptămână. Până atunci încă e timp de cercetat zvonuri și de sperat la unele dintre ele, cum ar fi cel legat de spațiul de stocare.

Huawei P20 va fi disponibil în trei versiuni: Lite, normal, Pro. Cel dintâi e deja lansat în magazine din România. Cel din urmă va fi incredibil, dacă îi judeci doar camera foto. Totodată, Huawei pregătește un telefon și mai interesant pentru viitor. E vorba de un smartphone cu 512 GB spațiu de stocare.

Până acum, ce știm despre Huawei P20 Pro e că va fi cel mai performant, iar spațiul de stocare ajunge la 128 GB, cum a avut și Huawei Mate 10 Pro. Totuși, Apple deja oferă telefoane cu 256 GB, așa că următorul pas e evident. Primele informații au ajuns online via TENNA, autoritatea din China care reglementează telecomunicațiile. Telefonul în cauză, de la Huawei, are 6 GB de memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare.

Samsung a anunțat că va produce memorii de 512 GB în decembrie. E puțin probabil ca cele două să colaboreze, dar e clar că în fuga după specificații se ajunge și la așa ceva. Totodată, fie Huawei P20 Pro va avea o versiune și mai scumpă, cu 512 GB, fie va fi o versiune produsă în colaborare cu cineva, cum e cazul celor Porsche.

Oricum, dacă te întrebi la ce îți trebuie un telefon cu 512 GB spațiu de stocare, ei bine, e suficient să te gândești la videourile 4K. Ocupă foarte mult spațiu. Dacă acest telefon Huawei va fi oficial, în următorul an, asta va ridica și mai mult limita de jos. Pe măsură ce 16 GB a dispărut, acum e de așteptat să treacă și telefoanele mid-range la 64 GB spațiu de stocare.

Cât despre Huawei P20 Pro și camera sa specială, acesta are trei senzori pe spate și va replica un zoom optic ca de obiectiv foto profesional. Huawei P20 Pro ar avea trei camere dispuse în felul următor: un senzor de 40 de megapixeli, un altul (teleobiectiv) de 8 MP și un altul monocrom de 20 MP. Ar avea o funcționalitate de zoom hibrid cu 5x. Asta înseamnă o distanță focală 27 – 80 mm, cu f/1.6 până la f/2.4.

Sursa: The Verge