Huawei P20 Lite a ajuns online și pare promițător

Huawei P20 Lite a ajuns online și pare promițător

În urmă cu câteva zile, am detaliat specificațiile probabile pentru Huawei P20, iar acum a sosit momentul să vorbim despre fratele său mai accesibil, Huawei P20 Lite.

Când vine vorba de vârfurile de gamă care vor face valuri prin magazinele de mobile în acest an, după iPhone X și Galaxy S9, Huawei P20 pare să fie următorul pe listă. Chinezii au reușit în ultimele 12 luni să ocupe poziția a treia în clasamentul global al producătorilor de smartphone-uri, după Samsung și Apple. Pentru a se menține, trebuie să iasă la interval cu câteva creații convingătoare.

Pe lângă Huawei P20, chinezii vor lansa în cadrul aceluiași eveniment, alte două terminale, Huawei P20 Lite și Huawei P20 Pro sunt de asemenea pe listă. Până la această oră, au început să circule pe internet detalii despre P20 și versiunea Lite a aceluiași gadget. Cel mai recent set de specificații a fost postat pe Twitter de către Evan Blass, persoana din spatele contului @evleaks. În trecut, același individ ne-a arătat că are dreptate în foarte multe privințe, când vine vorba de gadgeturi nelansate încă.

Similar cu P20, Huawei P20 Lite este construit în jurul unui ecran de dimensiuni generoase cu un raport de aspect de 18:9 și o pată neagră în partea de sus a ecranului. Pe lângă faptul că ne aduce aminte de iPhone X, respectiva secțiune găzduiește camera frontală, senzorul de proximitate și difuzorul pentru conversații telefonice.

Deși are Lite în titlu, iminentul aparat va avea o configurație hardware mai mult decât decentă. Va fi construit în jurul unui SoC Huawei Kirin 659 cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Tot de pe VentureBeat, aflăm că va avea un acumulator de 3520mAh și se va livra cu Android 8.0 Oreo. Pentru captură foto, va folosi două camere de 16 megapixeli realizate în colaborare cu Leica. Momentan, nu știm care va fi prețul de achiziție și nici momentul exact în care va ajunge în magazine.

Întreaga familia de aparate Huawei P20 va fi dezvăluită pe 27 martie la Paris. Despre P20 Pro nu se știe decât că s-ar putea să fie primul telefon cu trei camere principale pe spate, fără să le înțelegem foarte clar utilitatea.

Citește și: